La zona esportiva de Coll Favà portarà el nom de Jaume Tubau


  • Comparteix:

Diverses entitats i col·lectius participaran en els actes d'homenatge a Tubau, que es faran el dia 5 de febrer

Diverses entitats i col·lectius participaran en els actes d'homenatge a Tubau, que es faran el dia 5 de febrer

Les instal·lacions esportives de Coll Favà duran el nom de Jaume Tubau. Així ho ha decidit la comissió ciutadana d'homenatge al desaparegut tinent d'alcalde. L'acte de record a Tubau, que tindrà lloc el diumenge 5 de febrer, comptarà amb la participació de diverses entitats ciutadanes.

Els actes d'homenatge començaran a les onze del matí a les instal·lacions de Coll Favà. A l'entrada de la zona esportiva. es descobrirà una placa en record del desaparegut tinent d'alcalde al costat d'un roure plantat per a l'ocasió. Ja dins de les instal·lacions esportives, l'alcalde Lluís Recoder i el president del Sant Cugat Esports, equip on va militar Tubau, pronunciaran uns discursos.

En acabar els parlaments, l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat interpretarà 'El cant dels ocells' i els castellers de la ciutat carregaran un pilar des del qual desplegaran la bandera de la ciutat. Per desig de la família, la colla demanarà la participació de tots els assistents a la pinya. A continuació, l'Entitat Sardanista de Sant Cugat interpretarà 'La santa espina' mentre es forma una sardana gegant. A l'interior del cercle, joves i nens de la ciutat es distribuiran en l'espai per formar la paraula 'Jaume'.

El portaveu de la comissió ciutadana d'homenatge a Jaume Tubau, Miquel Garcia, explica per què s'ha decidit batejar la zona esportiva amb el nom de l'extinent d'alcalde.

Miquel Garcia

La comissió va valorar algun espai que perdurés en el temps. Per això, vam decidir rebatejar la zona esportiva amb el nom de Jaume Tubau.


Posteriorment, tindrà lloc un triangular de futbol en què participaran les agrupacions de veterans del Futbol Club Barcelona, del Sant Cugat i de l'Espanyol. El fill de Jaume Tubau, serà l'encarregat de fer la sacada d'honor del torneig amistós. En el primer descans de la competició, l'Esbart i la cobla Mediterrània ballaran i interpretaran el ball del 'Paga-li Joan'.

A la tarda, la família de Jaume Tubau rebrà la medalla d'or de la ciutat a títol pòstum tal com es va acordar per unanimitat al ple municipal. L'entrega tindrà lloc al Teatre-Auditori, on se celebrarà la cerimònia dels primers premis Ciutat de Sant Cugat.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha assegurat que l'homenatge a Tubau és conseqüència de la reacció de tristesa espontània per la seva mort.

Lluís Recoder

L'homenatge a Tubau era obvi i merescut. Des del moment de la seva mort, la reacció espontània de tristesa feia veure venir que calia organitzar un homentge.


La comissió ciutadana d'homenatge a Jaume Tubau, encarregada d'organitzar els actes, ha comptat amb la participació del món local de l'esport, el comerç i la gent gran. El regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, ha coordinat les diverses trobades dels integrants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.