L'Ajuntament col·labora amb Càrites i Creu Roja per impulsar un projecte de suport a la primera infància


  • Comparteix:

L'àrea de Sanitat i Serveis Socials destina 29.000 euros a un projecte de suport de la primera infància. L'objectiu d'aquesta iniciativa és cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació, roba i material d'aquelles famílies en situació vulnerable i que tinguin nadons al seu càrrec. El projecte es durà a terme amb la col·laboració de Càrites i Creu Roja.

El projecte de suport a la primera infància neix d'una necessitat detectada per les entitats socials i per la pròpia àrea de Serveis Socials del consistori, de cobrir les necessitats bàsiques d'aquelles famílies amb nadons de 0 a 3 anys al seu càrrec i que es trobin en una situació socioeconòmica precària.

Aquesta iniciativa s'insereix dins el Programa de Garanties Socials, que té com a finalitat la creació d'una xarxa de recursos i de diversos programes específics. Dins aquest marc, el projecte s'estructura en dues vessants diferenciades: cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació, roba o bolquers, i oferir formació a les mares i a les famílies. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon.

Toni Ramón

S'han detectat unes mancances en aquesta franja d'edat que calien reforçar tan pel que fa a necessitats bàsiques com de formació de les noves mares.


El projecte aposta també per col·laborar amb entitats de la ciutat que ja estiguin treballant aquests temes, com és el programa 'Ajuda'm a créixer', de Càrites, o el 'Rober' de Creu Roja. Segons el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, el fet d'apostar per projectes ja existents permet incrementar l'eficiència d'aquestes iniciatives.

Enric Tomàs

Intentem fer el màxim d'actuacions possibles amb uns recursos limitats. Busquem programes a partir d'actuacions ja existents.


Des de les dues entitats han manifestat la seva satisfacció de participar en aquesta proposta i han remarcat la importància d'unir esforços per intentar arribar al màxim nombre de famílies que necessitin aquesta ajuda. En nom de Càrites Parroquial, Mossèn Blai Blanquer, ha recordat que en una ciutat que creix tant com Sant Cugat, també s'incrementen els col·lectius més necessitats.

Mossén Blai Blanquer

Tenim complicitat amb moltes persones, prescindint d'ideologies i preferències religioses, som navegants del mateix vaixell.


La primera fase del programa de suport a la primera infància s'allargarà fins al mes de maig i compta amb una dotació econòmica de 29.000 euros. 23.000 es destinen al programa 'Ajuda'm a créixer' de Carites, que ofereix des de la gestió dels ajuts directes en alimentació i bolquers per a infants fins als 2 anys fins a propostes de formació per a mares en temes com higiene o nutrició. Els 6.000 euros restants es destinaran al 'Rober' de Creu Roja, que aposta per facilitar la donació de roba o accessoris per als infants.

La previsió és poder arribar a atendre almenys un centenar de nadons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.