Un nou parc urbà cobrirà els Túnels de Vallvidrera i unirà Valldoreix amb Mira-sol


  • Comparteix:

El parc de Sant Cebrià es començarà a construir aquest any

El parc de Sant Cebrià es començarà a construir aquest any

L'equip de govern ha encarregat a una enginyeria el projecte per construir un nou parc urbà que unirà al llarg de tres hectàrees la plaça de Can Cadena, a Valldoreix, amb la zona de l'estació de Mira-sol. El parc de Sant Cebrià tindrà un caràcter rústic, amb vegetació mediterrània i sistemes de captació d'aigües del subsòl per minimitzar el consum d'aquest recurs per al reg.

L'equip de govern ha de rebre en els propers dies el projecte, encarregat per l'Ajuntament i Tabasa a una enginyeria, que ha de definir el futur parc de Sant Cebrià. Es tractarà d'un parc urbà de més de tres hectàrees de zona verda que recorrerà la part superior dels Túnels de Vallvidrera des de la zona de la plaça de Can Cadena, a Valldoreix, i fins al Camí de Can Gatxet, a prop de l'estació de Mira-sol. El parc incorporarà arbredes, masses arbustives, prats rústics i també àrees de descans, jocs infantils i un carril-bici.

El projecte, dissenyat des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament i la concessionària de l'autopista dels Túnels de Vallvidrera, està pressupostat en dos anys. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, assegura que la intenció és començar a executar-lo aquest mateix any.

Eduard Pomar

És una actuació bianual prevista als pressupostos. Volem començar aquest any i continuar l'any vinent. Podríem començar abans de l'estiu, un cop aprovat el projecte.


El parc de Sant Cebrià tindrà en compte els criteris de sostenibilitat mediambiental plantejats per l'àrea de Medi Ambient. Les espècies vegetals que s'hi plantaran seran principalment autòctones i de tipus mediterrani, amb poc consum d'aigua i de fàcil adaptació a l'entorn. A més, es recuperaran les betes d'aigua que van quedar trencades pel traçat dels Túnels de Vallvidrera i es reaprofitaran per al reg del parc i de zones properes. Així ho explica el cap de servei de Paisatge i Verd Urbà de l'àrea de Medi Ambient, Jordi Torrijos.

Jordi Torrijos

Serà un parc rústic, eficient, amb poc consum d'aigua. Seguint la línia de sostenibilitat ambiental, es captaran les aigües que actualment es perden pels túnels i es recolliran per al reg.


L'àrea de Medi Ambient aplicarà també al parc de Sant Cebrià una nova tecnologia de reg 'eficient i intel·ligent'. A través d'un programa informàtic que combina variables com el clima, el tipus de planta i les característiques del sòl, el sistema dosifica la quantitat d'aigua necessària i suposa un important estalvi en el reg.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.