L'Ajuntament edita cartells per evitar que la gent doni menjar als senglars


  • Comparteix:

L'Ajuntament vol evitar la 'domesticació' de porcs senglars. Per aquest motiu, ha enganxat més de 500 cartells als districtes de les Planes i la Floresta i a les urbanitzacions de Sol i Aire i Mas Fortuny en què es demana no donar de menjar als senglars, assegurar-se que no tenen accés al menjar dels animals domèstics i evitar deixar bosses de brossa no vegetal fora dels contenidors.

L'àrea de Medi Ambient ha observat que els senglars poden modificar la seva conducta en entrar en contacte amb l'ésser humà, fins al punt que deixen de buscar menjar a la serra de Collserola i ho fan pels contenidors de brossa de les urbanitzacions i els nuclis urbans.

Per aquest motiu, l'Ajuntament i el Parc de Collserola han editat un seguit de cartells i tríptics en què es recomana no donar-los de menjar i assegurar-se que el menjar dels animals domèstics no està al seu abast. També s'aconsella no deixar bosses de brossa domèstica no vegetal fora dels contenidors. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

És uns mesura per conscienciar més a la ciutadania de la presència de porcs senglars a Collserola.


Aquestes mesures s'emmarquen dins la campanya que està fent el Consorci del Parc de Collserola per conscienciar la població i evitar així els accidents i problemes que genera la presència d'aquests animals a les zones habitades.

Recordem que en els darrers anys, Collserola havia detectat una reducció important de la població de senglars però que actualment el nombre d'aquests animals a la zona s'ha recuperat i és comparable a altres zones de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.