L'Àrea de Medi Ambient prepara el catàleg d'arbres de la ciutat


  • Comparteix:

Els plataners de la plaça de Barcelona estan malalts, però no s'eliminaran per ara

Els plataners de la plaça de Barcelona estan malalts, però no s'eliminaran per ara

L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament està preparant un catàleg d'arbres de la ciutat que ampliarà el llistat existent dins al catàleg del patrimoni del municipi. D'altra banda, des de Medi Ambient han explicat que s'està treballant per preservar al màxim els plataners de la plaça Barcelona, que tot i que estan malalts, de moment no està previst substituir-los pel seu caràcter emblemàtic.

L'Ajuntament de Sant Cugat, a través de l'àrea de Medi Ambient, s'ha marcat l'objectiu d'elaborar el catàleg d'arbres de la ciutat i donar-li el màxim de difusió. Per fer-ho, els tècnics partiran de la base del llistat d'arbres inclosos dins del catàleg general de patrimoni de la ciutat però amb la voluntat d'ampliar-lo. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha afegit que actualment estan revisant aquest primer catàleg.

Eduard Pomar

Volem fer un catàleg específic i donar-li difusió. Actualment estem fent la revisió per definir quins arbres hi ha d'estar.


D'altra banda, i pel que fa a l'estat de salut dels plataners de la plaça de Barcelona, Pomar ha reconegut que es troben en força mal estat però ha afegit que se'ls estan aplicant tractaments fitosanitaris per mirar de preservar-los al màxim. I és que, segons el tinent d'alcalde, teòricament s'haurien de substituir però l'objectiu és mirar d'evitar-ho ja que es tracta d'exemplars emblemàtics.

Eduard Pomar

Teòricament s'haurien de substituir però no es fa i s'apliuen tractaments fitosanitaris peruè la plaga no vagi a més. Només retirem els ue realment es moren.


El tinent d'alcalde de Medi Ambient, a més, ha explicat que en els propers mesos se substituiran 30 pollancres del parc de la Pollancreda per d'altres espècies que consumeixin menys aigua. La tardor propera o al llarg del 2007 està previst que continuï la substitució dels pollancres amb la retirada de trenta exemplars més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.