Llum verda del ple al reglament del Síndic de Greuges de Sant Cugat


  • Comparteix:

El PSC lamenta que el procés es porti a un ritme 'caribeny'

El PSC lamenta que el procés es porti a un ritme 'caribeny'

El ple municipal ha aprovat definitivament, per unanimitat, el reglament del Síndic de Greuges de Sant Cugat després d'haver incorporat un parell d'esmenes a petició de la presidenta de l'EMD de Valldoreix. Des del PSC han lamentat, però, la lentitud amb què el govern municipal està fent els tràmits per crear la figura del 'defensor del poble'.

Després de superar el període d'informació pública, durant el qual no s'ha presentat cap al·legació, el reglament del Síndic de Greuges de Sant Cugat ja s'ha aprovat definitivament amb els vots de tots els grups polítics del consistori. El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, ha explicat que l'única diferència en relació al text que es va aprovar inicialment el mes de novembre és la inclusió d'un parell d'expressions a petició de la presidenta de l'EMD de Valldoreix. Les esmenes busquen aclarir l'abast competencial del Síndic de Sant Cugat. Joan Recasens.

Joan Recasens

La presidència de l'EMD ha sol·licitat que s'introdueixin les expressions 'relatives a l'àmbit competencial de l'Ajuntament de Sant Cugat' i 'en els seus respectius àmbits competencials' en dos articles.


Tots els grups polítics han votat a favor del text, que és fruit del consens, tot i que el PSC ha lamentat el retard amb què l'equip de govern està tramitant la creació de la figura del 'defensor del poble'. El portaveu socialista, Salvador Gausa, diu que l'executiu municipal ha adoptat un 'ritme caribeny'.

Salvador Gausa

Volem expressar la decepció amb el govern municipal per la lentitud i el ritme caribeny que porten en aquest tema. El senyor Recasens va anunciar que el Síndic estaria en funcionament aquest primer trimestre, i no serà així.


El PSC ha demanat també que es garanteixi que la figura del Síndic de Greuges compta amb prou recursos per poder exercir les seves funcions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.