La planta de compostatge de Sant Cugat redueix les pudors en un 75 per cent


  • Comparteix:

La planta de compostatge de Sant Cugat ha reduït les pudors que produeix en un 75 %. La notícia s'ha rebut amb satisfacció des de l'Associació de Veïns de Can Vallhonrat de Rubí, que ha lluitat durant dos anys per la reducció d'aquestes emanacions. Segons l'entitat veïnal les molèsties han disminuït perquè la planta no treballa a ple rendiment i per la caiguda de les pluges.

Des de la seva posada en funcionament, el març de 2000, la planta de compostatge de Sant Cugat ha reduït notablement les pudors. Des de llavors, el barri rubinenc de Can Vallhonrat s'ha erigit com un dels principals afectats per aquestes emanacions.

Per aquest motiu, l'associació veïnal del barri ha combatut durament aquestes molèsties, fins aconseguir la creació d'una comissió de control amb representació dels Ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, la Junta de Residus, les empreses explotadores, i la mateixa entitat veïnal. La seva presidenta, Guadalupe Pérez, ha valorat positivament aquest canvi, tot i que, diu, el problema encara s'ha de solucionar:

Guadalupe Pérez

El ptoblema ha passat de declarar-se tots els dies a només unes vegades. Tot i així, el problema encara s'ha de solucionar


Pérez ha anunciat que la comissió de control està estudiant la realització d'un anàlisi químic i
control d'emanacions. La presidenta de l'entitat rubinenca ha apuntat el descens de precipitacions com un dels motius de la reducció de les pudors. Altres causes són els canvis en el tractament, el fet que només s'accepten residus urbans i que la planta treballa a capacitats inferiors al 100 %.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.