Sant Cugat, referent de l'ordenança d'estalvi d'aigua de la Diputació


  • Comparteix:

La Diputació de Barcelona ha presentat una ordenança tipus d'estalvi d'aigua prenent com a referència l'ordenança de Sant Cugat. El model de la norma ha estat elaborat durant més d'un any per un grup de treball representat per municipis de l'àrea metropolitana. El consitori santcugatenc ha estat un dels primers municipis de Catalunya a implantar una norma d'aquest tipus que regula el consum d'aigua.

L'ordenança municipal d'estalvi d'aigua de l'any 2002 ha estat un referent per a la redacció del model tipus d'ordenança de la Diputació de Barcelona. Durant més de 12 mesos un grup de treball, format per representants dels diferents municipis de la zona, ha participat en l'elaboració de la norma tipus de l'entitat supramunicipal. Les aportacions de l'Ajuntament de Sant Cugat, que ja fa tres anys que compta amb una normativa d'aquestes característiques, han estat molt benvingudes i s'han pres com a referent bàsic de la norma metropolitana.

Tot i la posició avantatjada, pel que fa a la legislació d'estalvi d'aigua, que té la nostra ciutat en relació amb els municipis de la zona, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ja ha avançat que revisaran l'ordenança de 2002 per adequar-la la nova norma tipus de la Diputació.

Eduard Pomar

El que farem és revisar alguns aspectes i millorar-la en base a la nova ordenaça de la Diputació.


L'ordenança d'estalvi d'aigua es va aprovar juntament amb la d'ús d'energies renovables. Aquestes dues normes municipals, que en el seu moment van ser pioneres, potencien l'estalvi econòmic dels ciutadans i una millora del medi ambient tot reduint el consum d'aigua a la ciutat. Segons un estudi de l'any 2000, Sant Cugat és un dels municipis que consumeix més aigua a tot Catalunya, amb un consum mitjà de 250 litres diaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.