Jesús Serra i Santamans i Frederic Roda rebran a títol pòstum la medalla d'honor de la ciutat


  • Comparteix:

L'expresident de Catalana Occident, Jesús Serra i Santamans, pel seu compromís amb el patrimoni i la cultura de Sant Cugat, i Frederic Roda, fundador de la Universitat Internacional de la Pau, seran els primers reconeguts amb la medalla d'honor de la ciutat que es concedeix a títol pòstum. Així ho ha anunciat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha assegurat que hi ha assentiment de la resta de grups polítics amb representació al consistori.

Les primeres medalles d'honor de la ciutat aniran destinades a Jesús Serra i Santamans, pel seu compromís amb la nostra ciutat al capdavant de l'asseguradors Catalana Occident, i a Frederic Roda, fundador de la Universitat Internacional de la Pau.

Serra i Santamans, mort a a finals de l'any passat, va decidir a principis dels anys 70 traslladar la seu corporativa de l'asseguradora Catalana Occident a Sant Cugat. Des d'aleshores, l'empresa ha mantingut un gran compromís amb la vida cultural de la ciutat, per exemple patrocinant el Teatre-Auditori i l'Orquestra Simfònica Sant Cugat.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha qualificat l'empresari de 'visionari' ja que es va anticipar a la importància estratègica de l'eix de la B-30. Recoder també ha destacat l'humanisme de l'exdirectiu de Catalana Occident i ha assegurat que sempre va practicar la responsabilitat social corporativa.

Lluís Recoder

Una persona compromesa amb el país, l'art, el patrimoni i la ciutat. Serra Santamans va finançar la rehabilitació del claustre als anys 90.


El també desaparegut Frederic Roda serà l'altre guardonat amb la medalla d'honor de la ciutat. Roda, desaparegut el passat mes de març, va ser un pioner pel que fa als moviments pacifistes al nostre país i l'any 1984 va fundar, juntament amb Adolfo Pérez Esquivel i Arcadi Oliveres, la Universitat Internacional de la Pau que se celebra cada estiu al Centre Borja de la nostra ciutat.

L'alcalde ha destacat el paper protagonista de Roda, que va fer de Sant Cugat un centre constant de recerca, reflexió i diàleg per la pau. Lluís Recoder.

Lluís Recoder

La Universitat Internacional de la Pau ha servit per vincular el nom de Sant Cugat a la causa de la pau.


Aquestes són les primeres medalles d'honor de la ciutat, un reconeixement que es va instituir a principis d'any amb el Reglament Municipal de Distincions. Els guardons es lliuraran a principis d'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.