La nova web de l'Ajuntament ofereix nous serveis i potencia l'atenció ciutadana i la participació


  • Comparteix:

Un cercador avançat, una nova organització temàtica i la possibilitat de realitzar una quinzena de tràmits en línia són les principals novetats del nou web de l'Ajuntament. El portal www.santcugat.org inclourà, d'aquí uns mesos, diferents perfils d'usuari per tal de facilitar la navegació a col·lectius com els infants, els joves i els nouvinguts, entre d'altres.

La regidora de Societat de la Informació, Marta Subirà, ha presentat aquest dimarts el nou web, que ha sorgit d'un treball de recerca que ha inclòs tallers de propostes amb la ciutadania i amb el personal municipal. Subirà ha explicat que l'objectiu del portal municipal ha de ser apropar els serveis a la ciutadania, facilitar els tràmits i informar sobre projectes i programes de l'Ajuntament, sense renunciar a altres vies de comunicació.

Les principals novetats del web municipal estan orientades a millorar l'experiència dels usuaris. Marta Subirà explica els canvis més destacats.

Marta Subirà

Les novetats més importants són el cercador avançat, la cerca per àrees temàtiques, el tamany de lletra més accessible i la possibilitat de traduir-ho a l'anglès i el castellà.


El nou web permet consultar fins a 95 tràmits, una quinzena dels quals es poden formalitzar en línia. També s'incorpora una guia de telèfons i adreces, una bústia per notificar incidències a la via pública i un apartat que recopila les notes de premsa que emet el gabinet de premsa de l'Ajuntament. Per primera vegada, a més, es poden consultar de forma virtual les activitats del Viu l'Estiu 2006, classificades per tipus d'activitat, franja d'edat i lloc de realització, entre d'altres.

De cara al futur, l'àmbit de Societat de la Informació està treballant per incoporar altres millores al web, com la possibilitat d'accedir-hi amb perfils d'usuari concrets. Marta Subirà.

Marta Subirà

El principal projecte per als propers mesos és definir el web per a diferents perfils. Ara hi ha un usuari general, però en el futur hi haurà perfils per a infants, joves, famílies, dones, gent gran i nouvinguts.


En els últims tres mesos, el web municipal ha duplicat el nombre de pàgines vistes i d'usuaris. El mes de març, www.santcugat.org ha registrat més de 20.000 usuaris i 160.000 pàgines vistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.