El carril bici arribarà també a l'Eixample Sud


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha començat els treballs de senyalització d'un nou carril bici al barri de l'Eixample Sud. L'Avinguda de Gràcia incorporarà un carril d'un metre d'amplada, segregat del trànsit per un resguard de seguretat. Altres carrers adjacents no separaran les bicicletes dels cotxes però incorporaran mesures de senyalització i seran considerats trams de prioritat invertida.

Les obres han començat aquest dimecres i podrien estar enllestides d'aquí uns 15 dies. A l'Avinguda de Gràcia, entre el carrer de Joan Oliver i la rambla Ribatallada, es farà un carril bici segregat de la resta del trànsit per un resguard de seguretat. El carril, que tindrà una amplada d'un metre, comptarà amb senyalització vertical i sobre el paviment.

Pel que fa als carrers adjacents -com Sant Ponç, Mariné i Francesc Xavier-, el carril bici no estarà separat però s'incorporaran mesures de senyalització. Com que es tracta de vies amb poc trànsit de vehicles, s'informarà de la prioritat de circulació de les bicicletes, el que s'anomena un 'tram de prioritat invertida', i s'advertirà que la velocitat màxima és de 30 quilòmetres per hora.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, explica les actuacions que es portaran a terme a l'Eixample Sud.

Eduard Pomar

Es farà un carril bici segregat a l'avinguda de Gràcia. Només quedarà pendent posar el separador físic. Als carrers adjacents es farà la senyalització.


Pel que fa a la rambla de la Rivera, un passeig de terra on la bicicleta ja pot circular, s'afegirà nova senyalització, tot i que es mantindrà la prioritat de circulació per als vianants.

Eduard Pomar ha indicat que aquestes accions pretenen 'rellançar' el projecte de carril bici a Sant Cugat.

Eduard Pomar

És una ampliació important de la xarxa. Amb això volem rellançar l'execució del projecte de carril bici i en els propers mesos plantejarem nous carrers.


El tinent d'alcalde de Medi Ambient ha enviat una carta als veïns d'aquesta zona per informar-los de la senyalització del nou carril bici.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.