Els treballadors de l'Ajuntament tenen un nou conveni laboral, vigent fins a finals del 2009


  • Comparteix:

El govern municipal i els representants dels treballadors de l'Ajuntament han signat aquest dimecres el nou conveni col·lectiu dels empleats municipals. El nou marc laboral, que afecta a uns 600 assalariats, prioritza les mesures socials, com la conciliació de la vida personal, familiar i laboral o l'atenció als treballadors discapacitats.

L'alcalde, Lluís Recoder, acompanyat de la regidora de Serveis Generals, Marta Subirà, ha signat aquest dimecres el nou conveni laboral de l'Ajuntament amb els representants dels treballadors municipals. Recoder ha reconegut que el procés de negociació ha estat llarg i complex perquè totes dues parts han defensat amb fermesa els seus posicionaments. L'alcalde ha subratllat que la clau de l'acord ha estat el diàleg i la capacitat de posar-se en el lloc de l'altre.

Els representants dels empleats de l'Ajuntament també s'han mostrat satisfets per l'acord assolit i han destacat les millores que incorpora el nou conveni col·lectiu. El responsable d'Igualtat de l'administració pública de CC.OO., Pepe Garcia, membre de la taula de negociacions, ha remarcat les mesures socials que inclou el document.

Pepe Garcia

No és una neteja de l'antic conveni, sinó un de nou. Hi ha moltes millores socials, com un horari especial per conciliar la vida personal, familiar i laboral. Anem més enllà de la llei en aquest terreny.


El nou conveni també recull un programa especial per a treballadors amb discapacitat i millores en matèria de seguretat i salut laboral o formació professional, entre d'altres. A més, també es reformen les condicions de la Policia Local pel que fa a horaris i calendaris festius, per exemple.

D'altra banda, el conveni laboral de l'empresa municipal d'habitatge Promusa ja està acordat i es podria signar en breu. Pel que fa als convenis del Centre Cultural i de l'OAMCIC, els representants dels treballadors preveuen que es podrien negociar a partir del setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.