Dos agents cívics recorren els parcs de la ciutat per informar i advertir sobre els comportaments incívics


  • Comparteix:

Sensibilitzar la ciutadania sobre la importŕncia del civisme per millorar la convivčncia és l'objectiu del servei d'agents cívics que ha engegat l'Ajuntament. Des d'aquesta setmana i fins el mes d'octubre, dues persones recorreran la ciutat per advertir dels comportaments incívics i oferir alternatives. Els agents disposen d'un talonari d'avisos per advertir la ciutadania quan detectin actituds incíviques, perň no tenen capacitat sancionadora.

Els dos agents cívics -Joaquim Gómez i Pepita Lor- ja porten una setmana recorrent els parcs i els carrers de la ciutat. Les principals actituds incíviques que persegueixen afecten a la manca de recollida de les defecacions de gossos, als aparcaments indeguts i a l'ús incorrecte dels contenidors.

Els agents cívics disposen d'un talonari d'avisos per advertir la ciutadania dels comportaments incívics i forçar un canvi d'actitud. Així ho explica el regidor de Civisme, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

No sancionen, només fan avisos. Faran una funció important de sensibilització, donant avisos cívics perquč els ciutadans recapacitin.


Un dels agents cívics, Joaquim Gómez, ha explicat que la rebuda dels santcugatencs en la primera setmana de funcionament del servei ha estat molt bona.

Joaquim Gómez

La reacció és molt bona. La gent ho accepta, no ens hem trobat cap problema.


Els agents cívics estan actius els dilluns, dimecres i divendres a la tarda, els dissabte matí i tarda i els diumenges al matí. L'Ajuntament mantindrŕ una base de dades amb els avisos que s'emetin per tenir informació sobre les principals actituds incíviques. Eventualment, les dades es podrien oferir a la Policia Local en cas que fos necessari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o ilˇlegal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancelˇlar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.