Aquest agost es farà una nova rotonda a la cruïlla de Francesc Macià i Rambla del Celler


  • Comparteix:

Les obres prèvies a la remodelació de la Rambla del Celler, entre elles la construcció d'una nova rotonda a la cruïlla entre Francesc Macià i la mateixa Rambla del Celler, començaran aquest mes d'agost. L'objectiu d'aquests treballs és que el procés de remodelació d'aquesta emblemàtica via de la ciutat acabi afectant el mínim possible el trànsit rodat a la zona del centre.

Aprofitant que a l'agost molta gent marxa de vacances, l'Ajuntament realitzarà una sèries d'obres prèvies a la remodelació de la Rambla del Celler, que començarà al setembre.

Entre aquests treballs previs, destaca la construcció d'una nova rotonda a la cruïlla entre l'avinguda Francesc Macià i la Rambla del Celler. D'aquesta manera, els vehicles que baixin de la zona de Coll Favà i del Monestir i que vulguin agafar el carrer Puig i Cadafalch en direcció Torreblanca, ho podran fer directament sense haver d'anar fins a la rotonda del Mercadona. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que ha recordat que això contribuirà a descongestionar la confluència dels carrers Cèsar Martinell i Rambla del Celler, on s'han d'ubicar els accessos del nou aparcament soterrat.

Mercè Conesa

La remodelació no es pot iniciar si prèviament no hem fet aquest desviament a la Rambla del Celler. Baixant per Francesc Macià s'ha de poder continuar recte i evitar la rotonda del Mercadona.


Una altra actuació prevista és la supressió de la zona d'aparcament del carrer Francesc Moragas, per tal de convertir-lo en una via de 2 carrils de circulació en el tram comprès entre l'avinguda Pla del Vinyet i la mateixa Rambla del Celler. A més, s'habilitaran 6 noves zones de càrrega i descàrrega a l'entorn d'aquesta via. Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Pla del Vinyet aguanta més vehicles dels 10.000 que circulen ara cada dia. En canvi, Francesc Moragas ha de perdre l'aparcament i tenir 2 carrils


També durant l'agost es farà una nova sincronització dels semàfors que hi ha a la cruïlla entre els carrers Francesc Moragas, Rambla Ribatallada i les avingudes de Gràcia i Pla del Vinyet, per evitar que els vehicles que circulen per aquests carrers no s'hagin de creuar al mateix moment.

Per últim, es desviaran provisionalment les línies d'autobús urbà i interurbà que circulen per aquesta zona. La previsió és que a partir de setembre els autobusos es desviïn per la rotonda del Mercadona cap al carrer Cèsar Martinell, segueixin per Pla del Vinyet fins al carrer Francesc Moragas i, des d'allà, segueixin el trajecte habitual. Aquesta modificació no suposarà cap canvi d'ubicació de les parades tot i que si que pot provocar un cert retard en els horaris ja que el recorregut s'allarga una mica més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.