El ple debat avui l'últim tràmit municipal per legalitzar les cases fora d'ordenació


  • Comparteix:

El ple municipal debatrà avui el projecte de modificació del PGM que permetrà regularitzar la situació dels habitatges fora d'ordenació de la Floresta, Valldoreix i Can Cortés. L'Ajuntament acomplirà així l'últim tràmit municipal abans d'enviar el projecte a la Generalitat, que haurà de fer l'aprovació definitiva. El plenari també tractarà aquest vespre la proposta de nou reglament del Consell Municipal de Cultura.

El ple d'aquest vespre debatrà l'últim tràmit municipal per modificar el PGM als àmbits de la Floresta, Valldoreix i Can Monmany. Aquest projecte ha de permetre retornar a la legalitat 91 cases del districte florestà, 26 en territori valldoreixenc i 6 a Can Cortés. El PGM de 1976 va deixar en situació irregular aquestes vivendes, després de qualificar el sòl on s'aixecaven com a forestal.

Concretament, la proposta passa per requalificar més de 8 hectàrees de sòl d'equipaments de la finca de Can Monmany per convertir-les en sòl forestal. Així es compensaria la zona verda que actualment ocupen les cases fora d'ordenació.

El ple municipal d'aquest vespre resoldrà les al·legacions al projecte presentades per alguns particulars i l'EMD de Valldoreix. Un cop superat l'últim tràmit municipal, la Generalitat haurà de fer l'aprovació definitiva.

El ple també debatrà la proposta de nou reglament del Consell Municipal de Cultura. Aquest organisme està en fase de reforma, amb l'objectiu de millorar la seva operativitat i guanyar en representativitat. El consell, que debat les polítiques culturals del municipi, estarà format per representants d'entitats i personalitats del món de la cultura, escollides per consens entre els grups polítics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.