Recoder demana solucions a l'impacte de la nova línia de mercaderies


  • Comparteix:

L'Ajuntament demana solucions per reduir l'impacte de la futura línia de mercaderies del TGV que passarà per Sant Cugat. Recoder ha recordat que la línia Mollet-El Papiol de Renfe servirà per traslladar mercaderies del Port de Barcelona cap a la resta d'Europa i demana que es minimitzi al màxim la contaminació acústica que afectarà sobretot als barris de Coll Favà i Can Magí.

L'alcalde ha remarcat que aquesta nova línia és necessària pel país i que per tant des de l'Ajuntament no es neguen al pas del TGV de mercaderies per la nostra ciutat, però demanen mesures per evitar més contaminació acústica a la zona de pas dels trens. Per Recoder aquesta és una mesura lògica i necessària.

Lluís Recoder

Demanem que es faci la integració necessària dins de la ciutat i que l'obra serveixi perquè els veïns no hagin de suportar el soroll.


Recoder creu que la conversió de la línia a l'ample europeu, perquè hi puguin passar aquests trens serà imminent després que el mateix conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal hagi recordat al ministeri de Foment que aquesta obra és urgent. Per això el consistori ja va fer una proposta d'insonorització i demana un compromís per escrit del ministeri.

Lluís Recoder

La solució que enteníem raonable era a Can Magí un fals túnel i quan marxa cap a Rubí entre fals túnel i apantallament.


Recoder ha recordat que els trens de mercaderies poden passar a qualsevol hora i que per això es necessiten mesures urgents. Les obres consisteixen en afegir un nou ramal a la línia que uneix Mollet i el Papiol per adaptar la via a l'ample europeu i poder-hi fer passar els trens d'alta velocitat de mercadeies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.