Sant Cugat renova la reclamació de jutjats propis per atendre els casos de violència de gènere


  • Comparteix:

Presentació de l'informe sobre violència de gènere

Presentació de l'informe sobre violència de gènere

L'alcalde i els responsables de la Policia Local tornen a reclamar la creació de jutjats de primera instància i instrucció a Sant Cugat per agilitar la resolució de les denúncies per violència de gènere. Les autoritats municipals recorden que més de la meitat dels expedients que es tramiten als jutjats de Rubí provenen de Sant Cugat, fet que col·lapsa els tribunals de la ciutat veïna.

La nostra ciutat continua depenent dels jutjats del municipi veí, malgrat les reiterades demandes de tots els grups polítics i diverses entitats locals. L'alcalde, Lluís Recoder, ha subratllat més d'una vegada que Sant Cugat és l'única ciutat catalana de més de 60.000 habitants sense jutjats de primera instància propis.

El nou jutjat de primera instància i instrucció número 7 de Rubí, que també donarà servei a Sant Cugat, entrarà en funcionament al desembre. Tot i això, més de la meitat del volum de feina que tramiten els jutjats de Rubí, que donen servei a Castellbisbal, el Papiol, Sant Cugat i Rubí, provenen del nostre municipi.

Escoltem el sergent de la Policia Local Francesc Garrido.

Francesc Garrido

Hi hauria d'haver almenys dos jutjats a Sant Cugat. Més del 50% dels casos que es tramiten a Rubí provenen de la nostra ciutat.


La demanda s'ha fet en el marc de la presentació de l'informe sobre violència de gènere on l'alcalde, Lluís Recoder, ha tornat a reclamar públicament la creació de jutjats a la nostra ciutat. Segons Recoder, la situació actual provoca 'inseguretat jurídica' a les víctimes de violència de gènere.

Lluís Recoder

Tota la tramitació d'expedients judicials de violència de gènere a Rubí és molt lenta i això provoca inseguretat jurídica. Necessitem uns jutjats.


Tots els grups polítics municipals han demanat diverses vegades uns jutjats de primera instància i instrucció per a Sant Cugat. En una declaració institucional llegida per l'alcalde, el ple va recordar a principis d'any que aquesta reclamació s'arrossega des de fa 20 anys.

Tot i això, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, s'ha mostrat reiteradament en desacord amb la possibilitat que Sant Cugat assoleixi aquest objectiu i ha optat per l'ampliació dels jutjats de Rubí per resoldre el col·lapse.

El Departament de Justícia de la Generalitat destinarà part dels 890 milions de pressupost del 2008 a cinc nous edificis judicials a cinc municipis catalans. Entre aquests hi ha Cerdanyola del Vallès i Terrassa, però no hi figura Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.