L'equip de govern rebutja una moció socialista a favor d'una finestreta única per a entitats


  • Comparteix:

Els vots en contra de l'equip de govern han rebutjat una moció del PSC, amb esmenes d'ICV i ERC, per facilitar els tràmits a les entitats de la ciutat amb la creació d'una 'finestreta única'. Malgrat la diferència de criteri, tots els grups consideren prioritari donar més eines als col·lectius i facilitar els diferents procediments administratius.

L'objectiu socialista era 'millorar la relació del consistori amb les entitats' perquè tinguin un millor accés als recursos de què disposa l'Ajuntament. En aquest sentit, la moció també preveia instal·lar més 'pirulíns' i plafons electrònics per donar més veu al teixit associatiu de la ciutat.

Així s'ha expressat el regidor del PSC, Àlvar Roda, que ha remarcat la importància de treballar conjuntament amb l'equip de govern i forçar-lo a anar més enllà.

Àlvar Roda

No he vist cap punt on estigués en contra explícitament. Per tant, crec que podríem arribar a acords.


El tinent d'alcalde de Cultura i Esports, Xavier Escura, ha rebatut certs aspectes de la moció socialista i ha defensat la implicació del govern municipal amb les entitats, tal com recollia el compromís electoral de CiU.

Xavier Escura

L'equip de govern té molt clar el seu compromís amb les entitats i prova d'això són els eixos estratègics que estem treballant a nivell transversal entre regidories.


La moció també ha rebut els vots a favor d'ICV, el PP i el ERC. Des de la formació ecosocialista, el regidor Joan Calderon, ha defensat la necessitat de donar més eines a les entitats i afavorir la seva participació ciutadana. A més, ha agraït la receptivitat del PSC per consensuar la moció.

La portaveu del grup municipal del PP, Berta Rodríguez, s'ha sumat a la proposta socialista, perquè 'mantenen viu l'esperit de la ciutat'.

Des d'ERC, Toni Ramon ha defensat la necessitat de crear aquest servei de suport a les entitats i ha criticat que l'equip de govern no vulgui oficialitzar aquest suport a les entitats.

Des de l'equip de govern, Xavier Escura ha emplaçat a debatre sobre la qüestió per arribar en un futur consens.

La moció ha estat rebutjada amb 13 vots en contra de l'equip de govern i 11 vots a favor de l'oposició formada pel PSC, ICV-EUiA, el PP i ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.