El Sistema d'Informació Geogràfica (GIS) posa en marxa tres nous serveis


  • Comparteix:

Cones i Puigneró han presentat els nous serveis del GIS

Cones i Puigneró han presentat els nous serveis del GIS

El Sistema d'Informació Geogràfica (GIS) de l'Ajuntament incorpora tres noves aplicacions que permeten consultar en línia el planejament urbà, la informació cartogràfica així com consultar el nomenclàtor de la ciutat. Aquestes novetats busquen aprofundir en la transparència en matèria d'urbanisme i agilitzar les gestions en aquest àmbit. A més, el consistori ha signat un conveni amb Google Maps perquè el cercador disposi de la informació geogràfica de la ciutat sempre actualitzada.

A través del portal de l'Ajuntament ja es pot consultar el planejament urbanístic de la ciutat i a tots els documents relacionats. D'aquesta manera, particulars i professionals poden trobar tota la informació necessària sobre una parcel·la de terreny. Des de la qualificació del solar, l'evolució d'aquest i els processos de què ha estat subjecte.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica que aquest és un exercici de transparència.

Mercè Conesa

És un factor de transparència. A la xarxa ara es pot trobar tot el què està treballant l'Ajuntament en l'àmbit d'urbanisme.


El Punt d'Informació Cartogràfica (PIC) també amplia els seus serveis amb la incorporació de tres nous tipus de planells de la ciutat; el topogràfic, el cadastral i l'urbanístic.

L'apartat del nomenclàtor incorpora els darrers canvis de nom i afegeix un apartat on es pot ampliar la informació sobre els noms dels carrers de la ciutat. Per ara, aquest servei mostra la informació de 200 vies del municipi, de les quals explica els successius canvis de nom i conté una petita ressenya històrica sobre els noms en qüestió.

A més, gràcies a l'acord entre l'Ajuntament i Google Maps el consistori cedirà tota la informació cartogràfica perquè el cercador mantingui una informació fidel i constantment actualitzada de la ciutat. Així ho ha explicat el regidor d'Innovació i Comunicació, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Ajuntament cedeix la informació cartogràfica a l'eina més utilitzada en aquest sector.




A través del portal de l'Ajuntament es pot accedir a tots aquests serveis que properament s'ampliaran amb la posada en marxa d'un cercador d'itineraris de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.