S'aturen temporalment les obres del camí de Sant Medir per permetre la reproducció dels rapinyaires


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha aturat, temporalment, les obres d'adequació del Camí de Sant Medir per no perjudicar la fase de reproducció de les aus rapinyaires de la serra de Collserola. Els treballs van començar al setembre i havien d'acabar al febrer, però s'han allargat a causa de les intenses pluges de l'hivern. La Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola vol que aquesta aturada serveixi per replantejar el projecte.

Les obres d’adequació del camí de Sant Medir, dirigides pels Serveis Tècnics del Consorci del Parc de Collserola, s'havien de compatibilitzar amb el període de reproducció dels astors, una espècie d'aus protegida. Les fortes pluges i l'alt nivell d'humitat de la vall de Gausac han fet que s'endarrerissin els treballs, trencant la tranquilitat que necessiten les aus en temps de zel.

La Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola, que va denunciar davant el departament de Medi Ambient les agressions a l'entorn que estaven provocant les obres, han rebut amb satisfacció aquest anunci. Tot i així, el seu portaveu, Kristian Herbolzheimer, ha recordat que aquestes obres tenen altres inconvenients medi-ambientals, i per això demanen que es revisi el projecte:

Kristian Herbolzheimer

És greu que a aquestes alçades encara s'hagin de presentar denúncies per aturar agressions al medi fetes per l'Ajuntament de Sant Cugat i pel Consorci de Collserola


Les obres, que a la pràctica s'han interromput des de Setmana Santa, no es reempendran fins el 15 de juliol, quan acabin les activitats reproductores dels astors. Els treballs els han adjudicat a l'empresa T.M.A. Espais Verds del Vallès, i garantiran el pas dels vehicles de bombers i altres serveis per la vall de Sant Medir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.