Es compleixen 25 anys de la proclamació de la 'vila' de Sant Cugat


  • Comparteix:

Vista de Sant Cugat.

Vista de Sant Cugat.

Sant Cugat celebra aquest mes de juny el vint-i-cinquè aniversari de la proclamació de la ciutat com a vila. L'Ajuntament de 1978, encapçalat pel popular Francesc Llatjós, va reclamar a l'executiu espanyol aquesta distinció honorífica en considerar que Sant Cugat reunia totes les condicions històriques i socials necessàries.

El 29 de juny de 1978 el Rei espanyol signava el títol de vila per la ciutat de Sant Cugat del Vallès. Aquesta concessió va arribar després que la corporació local de l'època s'adonés que el municipi disposava elements històrics, socials i econòmics per rebre aquesta distinció honorífica.
Ho explica Francesc Llatjós, alcalde en aquell moment:

Francesc Lletjós

Sant Cugat té 2.000 mil anys d'història, té el Monestir.. Elements suficientment importants com per acreditar la concessió d'aquest títol


Després de 25 anys de la proclamació de Sant Cugat com a vila, Llatjós està molt satisfet de l'evolució que ha experimentat la ciutat des de llavors:

Francesc Lletjós

Nosaltres no ens vam equivocar quan vam tirar endavant aquesta proposta veient l'important canvi que ha viscut aquell Sant Cugat de 25 mil habitants


Francesc Llatjós, conegut com 'l'alcalde de la transició', va governar Sant Cugat entre els anys 1975 i el 1979.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.