Sant Cugat s'adhereix a l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà


  • Comparteix:

Es volen aprofitar les línies de ciutats veïnes.

Es volen aprofitar les línies de ciutats veïnes.

Sant Cugat s'ha adherit a l'Agrupació de Municipis amb Transport Públic (AMTU) formada per 16 municipis de la regió Metropolitana de Barcelona. L'objectiu és sumar sinèrgies entre aquestes poblacions que assumeixen el cost del transport urbà i que durant l'any 2000 van arribar a una xifra de trenta milions de passatgers.

El tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, i la regidora de Serveis Urbans. Cristina Paraira, seran els dos representants a la Comissió executiva. Tot i que l'adhesió ha estat aprovada per la comissió de govern, ara, s'haurà de ratificar en el Ple Municipal.

Recasens ha explicat que un dels objectius és intentar buscar aliances per tal de coordinar línies entre municipis veïns o bé sumar forces a l'hora de pressionar administracions superiors:

Joan Recasens

Hi ha molts temes per posar damunt la taula: des de com fer arribar les subvencions que no arriben fins a coordinar línies entre poblacions.


L'AMTU es va constituir ara fa dos anys a Granollers per defensar els interessos de les ciutats que tenen transport públic urbà. Aquests municipis pretenen millorar el servei i coordinar-se amb la resta d'administracions i operadors amb responsabilitat en el camp del transport públic. Entre d'altres ciutats de la primera corona de la Regió Metropolitana hi són presents Sabadell, Terrassa, Rubí, Mataró, Manresa o Vilanova i la Geltrú, entre d'altres.

Recasens ha volgut, però, deixar clar que no es tracta d'un contrapoder a l'Autoritat del Transport Metropolità:

Joan Recasens

La voluntat de l'ATM i la integració tarifària és combinar transport entre poblacions amb un mateix bitllet.


Les poblacions agrupades a l'AMTU apleguen conjuntament uns 900.000 habitants i els seus serveis urbans de transport col·lectiu van arribar l'any 2000 a una xifra de trenta milions de passatgers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.