L'Ajuntament anuncia que modificarà el Reglament Orgànic Municipal (ROM) per afavorir la participació


  • Comparteix:

L'alcalde i el regidor de Descentralització, Xavier Cortés.

L'alcalde i el regidor de Descentralització, Xavier Cortés.

L'Ajuntament modificarà, a llarg termini, el Reglament Orgànic Municipal (ROM) a través d'un procés que buscarà el consens entre veïns i partits polítics. Així ho ha anunciat l'alcalde en la constitució del Consell de Districte de La Floresta, en què els representants veïnals han denunciat la nul·la capacitat d'aquests òrgans, diuen, per intervenir en els temes que afecten al barri.

Després de la formació del nou govern municipal, l'Ajuntament ha iniciat la ronda de sessions constitutives del consells de districtes de Sant Cugat, presidits pel regidor de Descentralització, Xavi Cortés. El primer consell de districte en formar-se ha estat el de La Floresta, que tindrà com a vice-president al tinent d'alcalde Toni Ramon.

Els veïns han aprofitat la sessió, amb caràcter formal i sense ordre del dia, per exposar les seves demandes. Entre elles, un canvi del funcionament dels consells del districte per tal de donar més capacitat de decisió als veïns. Una demanda que es veurà contemplada en la futura modificació del ROM, tal i com ha anunciat l'alcalde, Lluís Recoder:

Lluís Recoder

Modificarem el ROM, una actuació que no només afectarà el funcionament dels consells de districte sinó també altres àmbits


La modificació del Reglament Orgànic Municipal ha estat encaixada amb escepticisme per algunes entitats veïnals. Els representants de l'Associació de Veïns de La Floresta han dit estar farts que l'Ajuntament no els comuniqui temes vitals, diuen, com la creació del Pla Especial de Can Busquets. Escoltem Montserrat Inglés:

Montserrat Inglés

Si no ens comuniquen que Urbanisme va retornar el text de la modificació del PGM tal i com diu el ROM, com ens podem creure que el modificaran


La sessió no va estar exempta de durs retrets per parts dels veïns. En aquest sentit, el president dels Consells de Districte, Xavi Cortés, ha emplaçat als ciutadans a cimentar una entesa basada en el diàleg:

Xavi Cortés

M'agradaria que hi hagués un bon clima entre Ajuntaments i ciutadans a l'hora de dialogar


A banda del president i vice-president, el Consell de Districte de La Floresta està integrat per 5 representants de les diferents forces polítiques i per 8 veïns que són portaveus de la 4 associacions que hi ha al barri: La Floresta-Pearson, La Serreta-Bosc de'n Saladrigues, Mas Fortuny i La Floresta.

Pel que fa als representants polítics, el consell compta amb Joan Recasens, per CiU; Joan Carrasco, pel PSC; Eduard Pomar, per ERC; Xavier Laborda, per ICV-EA; i Alfredo Bergua, pel PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.