Els preus públics de les escoles bressol pugen un 3'8% el proper curs


  • Comparteix:

El nou curs viurà un augment de preus dels centres d'ensenyament no obligatoris

El nou curs viurà un augment de preus dels centres d'ensenyament no obligatoris

Els preus públics dels centres d'ensenyament no obligatori viuran un augment de cara al proper curs que, en el cas de les escoles bressol, serà d'un 3'8%, resultant de la previsió de l'IPC. L'aportació municipal en el servei d'escola bressol s'amplia fins al 60% per afrontar, en part, la baixada de la subvenció de la Generalitat. De cara al nou curs, l'equip de govern cobrarà el servei d'acollida i està estudiant l'ampliació de la ràtio d'alumnes per aula.

La junta de govern d'aquest dijous ha aprovat els preus públics de les escoles bressol, el Conservatori Municipal de Sant Cugat i l'Escola d'Art i Disseny per al curs 2012-2013. L'equip de govern aplicarà augments en les quotes a tots aquests centres d'educació no obligatòria.

En el cas de les escoles bressol, l'increment s'equipararà a la previsió de l'IPC de l'any vinent, per evitar pujar els preus a meitat de curs. Tot plegat, en un any en què l'aportació de l'Ajuntament en el servei arribarà fins al 60%.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha qualificat de 'contingut' l'augment de preus a l'escola bressol per no traslladar a les famílies la disminució de les subvencions de la Generalitat i el govern espanyol. No obstant això, l'equip de govern ha decidit cobrar el servei d'acollida amb una quota mensual de 40 euros com a mesura per eixugar les despeses. Amb el mateix objectiu, Salat ha explicat a Cugat.cat que l'equip de govern s'està plantejant augmentar la ràtio passant de 17 nens a 20 per aula.

Esther Salat

Si aquestes tres places les obrim a la ciutadania és positiu i a més ajuda a la sostenibilitat del model.


De cara al proper curs, es mantenen les bonificacions per a famílies nombroses, monoparentals i múltiples i s'incorporen nous descomptes com el 10% en les llars que tinguin dos fills al mateix centre. Segons els preus públics aprovats aquest dijous, la plaça d'escola bressol és de 246 euros. Les famílies nombroses assumirien 139 euros i les que tinguin dos infants al mateix centre pagarien 222 euros.

La regidora d'Educació ha fet constar que les escoles bressol de Sant Cugat han complert amb escreix els requisits mínims que sol·licita la Generalitat per aquest tipus de centre. Una situació que, segons Salat, es rebaixarà per equiparar-se a la resta de ciutats a causa del context econòmic.

Esther Salat

Ens hem d'apropar als requisits mínims que demana la Generalitat sense que afecti el funcionament de les escoles.



El Conservatori Municipal de Sant Cugat registrarà un augment de preus d'un 11'3% . En cas que el govern mantingui les aportacions pel Conservatori, els alumnes podran beneficiar-se d'una bonificació de 40% en la quota d'escolaritat. L'Escola d'Art i Disseny tindrà un increment del 20% en el seus cicles formatius fent que la quota anual passi dels 321 euros als 386 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.