El Pla de Mobilitat de Sant Cugat, més a prop


Temes relacionats

L'Estudi de Mobilitat de Valldoreix es presenta avui a la ciutadania (13/des/12)

El Pla de Mobilitat preveu incorporar Francesc Moragas a l'eix de vianants (26/nov/12)

Ole Thorson: 'El desplaçament de vianants és un punt cabdal del Pla de Mobilitat' (30/oct/12)

El Pla de Mobilitat proposa fer la Ronda Sud per desviar el trànsit del nucli urbà ( 6/set/12)


  • Comparteix:

El Pla de Mobilitat preveu millores en la xarxa de busos

El Pla de Mobilitat preveu millores en la xarxa de busos

La Diputació de Barcelona i Transport i Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat aquest dimarts els plans de mobilitat urbana (PMU) dels 18 municipis de la segona corona metropolitana de Barcelona, entre ells, Sant Cugat. El conveni estableix un acord de finançament de més d'un milió d'euros que serà assumit a parts iguals pels dos organismes durant els anys 2013, 2014 i 2015.

L'objectiu és millorar la mobilitat i la qualitat mediambiental i, per aquesta raó, la Diputació i AMB aposten per potenciar els desplaçaments a peu, en transport públic o en bicicleta per disminuir l'impacte negatiu dels vehicles privats. La signatura de l'acord ha anat a càrrec del vicepresident de la Diputació, Josep Llobet, i el vicepresident de l'AMB, Antoni Poveda.

Els plans hauran d'aportar mesures concretes per desenvolupar els plantejaments definits al Pla Director de la Regió Metropolitana, elaborat per l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). El conveni també estableix la creació d'una comissió formada per dos tècnics de cadascuna de les dues entitats, Diputació i AMB, per fer el seguiment de l'elaboració dels plans de mobilitat urbana dels 18 municipis de la segona corona metropolitana.

El document del Pla de Mobilitat Urbana de Sant Cugat, tal com va avançar Cugat.cat, proposa crear nous aparcaments públics en els perímetres del nucli urbà, construir un pont per creuar la línia R8 de Rodalies i desconnectar l'accés a la C-16 des de la rotonda de l''hipòdrom' per alliberar de trànsit l'avinguda de Rius i Taulet. La diagnosi del pla, que ha de garantir el procés de transformació local de mobilitat, també defensa el tancament complet de l'anomenada Ronda Sud per desviar dels carrers del nucli el trànsit en vehicle privat. El pla de mobilitat ha comptat amb un procés de participació ciutadana per incorporar suggeriments al document, que es portarà a aprovació al ple d'aquest mes, segons les previsions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.