El Mercat Pere San iniciarà al setembre 15 mesos d'obres


Temes relacionats

El nou Mercat Pere San dobla pressupost i aposta pel model de La Boqueria (19/oct/12)

Romero afirma que la reforma del Mercat Pere San 'no pot esperar més' (19/oct/12)

El consistori garantirà preus 'assumibles' per a la concessió de parades de Pere San ( 4/set/12)

Els paradistes de Pere San confien que reuniran els avals per a la remodelació (30/ago/12)


  • Comparteix:

Imatge de la façana actual del Mercat de Pere San

Imatge de la façana actual del Mercat de Pere San

Les obres de remodelació del Mercat de Pere San, pressupostades entre els dos i els tres milions d'euros, començaran al setembre i estaran enllestides el Nadal del 2014. Aquest dilluns l'equip de govern porta a aprovació al ple el plec de condicions del concurs d'obres, al qual no es poden presentar grans cadenes comercials i que opta per l'autogestió. Davant l'elevat cost dels treballs, el consistori deslliura els paradistes del pagament del cànon durant els primers 10 anys de concessió per després cobrar-los un cànon anual de 2.000 euros. El nou mercat, que oferirà parades de producte fresc i restauració, obrirà a les tardes.

Les condicions del concurs d'obres per remodelar el Mercat Municipal de Pere San preveuen una concessió per a 40 anys. Durant els 10 primers, els paradistes estaran exempts de pagar el cànon que, un cop passat aquest període, serà de 2.000 euros anuals.

La reforma de les instal·lacions i la construcció de les parades tindran un cost estimat que es mourà entre els dos i els tres milions d'euros, segons el regidor de Comerç, Josep Romero. Tal com va avançar Cugat.cat, les parades seran tradicionals i de producte fresc, però també hi haurà punts de restauració. Una altra novetat és que l'equipament municipal obrirà a les tardes.

Segons les últimes informacions, l'Associació de Paradistes del Mercat de Pere San s'ha constituït com a societat per poder presentar-se al concurs públic de gestió. Amb el nou projecte, els santcugatencs veuran des del carrer l'activitat comercial de l'interior del mercat gràcies a uns finestrals i l'eliminació de les parades de l'exterior que quedaran absorbides dins l'equipament.

Mentre durin les obres, de 15 mesos, el mercat no tancarà ja que els paradistes es traslladaran a la planta baixa quan es remodeli la planta principal i a l'inrevés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.