Es constitueix el Consell de Joves 13/16 per recollir la visió dels adolescents


Temes relacionats

El Consell de Joves comença a fer camí (17/des/13)

Primers passos per a la creació d'un Consell de Joves ( 2/des/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat ja disposa d'un Consell de Joves 13/16 per representar els adolescents locals i recollir la seva opinió sobre els temes de ciutat. L'òrgan consultiu s'ha constituït aquest dilluns amb 13 joves de set centres educatius, a més de la representació de l'equip de govern i dels grups municipals. Els seus primers reptes seran col·laborar en el Pla de Joventut i posar en marxa el consell.

Es tracta d'un òrgan consultiu que vol donar veu als joves d'entre 13 i 16 anys de la ciutat. Per això, el seu principal repte és aportar la seva opinió sobre qüestions municipals perquè l'Ajuntament tingui en compte la seva visió. Els seus principals objectius són fomentar i promoure la participació dels adolescents en temes de ciutat, generar processos que permetin a l'administració local donar resposta a les seves demandes, donar a conèixer el funcionament polític del municipi, educar en la democràcia i promoure el sentiment de ciutadania activa.

Per a aquest primer consell, els membres tenen dos encàrrecs: participar en la elaboració del Pla Local de Joventut, que l'equip de govern vol enllestir abans de l'estiu, i arrencar el funcionament del mateix consell, tal com els ha indicat el regidor de Joventut, Raül Grangé.

Raül Grangé

Primer cal pensar en l'elaboració del Pla Local de Joventut i segon aprofundir en el funcionament del consell, ja que sou els primers.


13 joves seran els encarregats de portar a terme aquest encàrrec i fer arribar les seves conclusions a l'equip de govern per posar-les en pràctica. Una tasca que han rebut amb responsabilitat i il·lusió.

Joan Bea / Paula Saad

És molt important que els joves de Sant Cugat tinguin veu a la ciutat. Participem per ajudar a prendre decisions. / Els joves tenim bones idees i esperem dur-les a teme.


El Consell de Joves 13/16, que està presidit per l'alcaldessa, es tornarà a reunir a finals de juny per abordar les primeres conclusions dels seus membres. L'objectiu és constituir un nou consell amb l'inici de cada curs i presentar les propostes al final. Així mateix, la intenció és anar incorporant representació de més centres locals de secundària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.