Conesa s'oposa a un nou impost contra la contaminació en les zones blaves


  • Comparteix:

Les zones blaves i verdes podrien veure's afectades per una taxa ambiental

Les zones blaves i verdes podrien veure's afectades per una taxa ambiental

L'alcaldessa, Mercè Conesa, rebutja el projecte de la Generalitat d'aprovar un impost ambiental contra la contaminació atmosfèrica que es pagaria per mitjà d'una taxa a l'hora d'aparcar a les zones blaves i verdes. Conesa ha subratllat que no és el moment d'afegir més pressió fiscal sobre la ciutadania i ha proposat la bonificació d'impostos per aquells vehicles de baixes emissions que ja aplica Sant Cugat.

A falta de conèixer el text definitiu d'aquesta mesura que la Generalitat preveu aprovar abans de finals d'any, Conesa ha explicat que hi ha altres mecanismes per afavorir els vehicles de baixes emissions i lluitar contra la contaminació atmosfèrica. Ho ha exemplificat amb les bonificacions que ja aplica Sant Cugat a l'impost de vehicles.

Per aquest motiu, Mercè Conesa creu que s'hauria d'afavorir mesures com aquesta en comptes d'afegir pressió fiscal a la ciutadania.

Mercè Conesa

Caldria veure el text concret però no és el moment per afegir més pressió fiscal a la ciutadania.


Aquesta taxa que prepara el govern afectarà una quarantena de municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquest nou impost s'inclou dins del pla contra la contaminació atmosfèrica, encara en tramitació. La recaptació hauria de servir per premiar els cotxes més verds amb descomptes a l'hora d'aparcar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.