Sant Cugat i Barcelona mancomunaran serveis a les Planes a finals d'any


Temes relacionats

Sant Cugat i Barcelona es coordinen per optimitzar els serveis de les Planes (24/gen/13)

Sant Cugat i Barcelona treballaran juntes per mancomunar serveis a les Planes ( 4/nov/11)


  • Comparteix:

Sant Cugat i Barcelona, treballaran juntes per les Planes

Sant Cugat i Barcelona, treballaran juntes per les Planes

Els Ajuntaments de Sant Cugat i Barcelona signaran a finals d'any el conveni de col·laboració perquè les dues administracions puguin mancomunar serveis a les Planes per evitar duplicacions i ser més eficients en l'atenció al ciutadà. Les primeres converses estudien com fer que els Mossos i les policies locals operin indistintament als dos termes municipals que ocupa el districte i la creació d'un pàrquing a l'entorn de l'estació per als veïns santcugatencs de les Planes. Sant Cugat ha oficialitzat la petició a Barcelona per incorporar videovigilància a l'estació.

Aconseguir que les parts santcugatenca i barcelonina de les Planes siguin un sol barri. Aquesta és la premisa del conveni que els Ajuntaments de Sant Cugat i Barcelona signaran a finals d'any per unir esforços en la prestació de serveis al districte i millorar la qualitat de vida del ciutadà. Un document que vol integrar i unificar serveis en mobilitat, sanitat, ensenyament, equipaments, informació ciutadana, manteniment, neteja de boscos, aparcament i seguretat.

Combatre la sensació d'inseguretat és el que més urgeix l'Ajuntament, segons han explicat el president del consell de barri de les Planes, Joan Puigdomènech, i el tinent d'alcalde de Participació Ciutadana i Seguretat, Francesc Carol, en una entrevista conjunta a Cugat.cat. Carol ha recordat que ja s'ha incrementat el patrullatge del servei local combinat de la policia municipal i els Mossos. També ha afegit que, en el marc del conveni, han demanat ja a Barcelona la col·locació d'una càmera de videovigilància a l'estació, ubicada a la ciutat veïna.

Un altre tema que s'està estudiant és com fer possible que les policies locals i el cos de Mossos de les dues localitats intervinguin indistintament als dos termes municipals.

Francesc Carol

Hem de mirar la normativa legal perquè és un tema de jurisdicció. També treballem el traspàs d'informació, perquè els delinqüents no coneixen de fronteres.


Sant Cugat també ha posat fil a l'agulla a la creació d'un aparcament per als residents santcugatencs a l'entorn de l'estació, tal com ja ha fet el districte de Sàrria-Sant Gervasi per als barcelonins. Un projecte que, en el futur, hauria de permetre que veïns dels dos municipis poguessin aparcar a les dues zones d'aparcament, tal com explica Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

La idea és que l'accés sigui amb el mateix format perquè les dues zones siguin d'utilització tant per als veïns de Sant Cugat com de Barcelona. Serà un ús progressiu.


Els dos regidors han explicat que, un cop segellat el conveni, les dues administracions mantindran reunions periòdiques per fixar aquest lligam institucional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.