CiU amplia el seu avantatge electoral i Ciutadans entra al consistori, segons una enquesta


  • Comparteix:

CiU tornaria a guanyar les eleccions municipals del 27 de maig, segons una enquesta publicada pel 'Diari de Sant Cugat'. La federació nacionalista ampliaria el seu avantatge i podria guanyar un regidor, situant-se en 11. Segons aquest sondeig, la resta de partits perdrien percentatge de vot. El PSC podria reduir la seva representació al consistori a 5 regidors i el PP també correria el risc de perdre un representant, que passaria a Ciutadans, que per primera vegada entraria a l'Ajuntament.

L'enquesta, feta a partir de 400 entrevistes i amb un marge d'error d'un 5%, situa CiU amb el doble de percentatge que el primer partit de l'oposició, el PSC. Els socialistes patirien la davallada més important i passarien de tenir el 22% dels vots obtinguts al 2003 a poc més del 17%. D'aquesta manera, podria perdre un regidor i acabaria tenint-ne un total de 5.

Sis punts per sota del PSC se situaria ICV-EUiA que tot i patir una davallada de menys d'un punt percentual obtindria el mateix número de regidors, un total de tres, i superaria ERC. Els republicans es quedarien amb tres representants, amb un 10,5% dels vots, quatre punts menys que el 2003.

El PP també patiria una forta davallada i podria perdre un regidor, que aniria a parar a Ciutadans. Aquest partit entraria per primera vegada a l'Ajuntament.

D'altra banda, l'enquesta situa Lluís Recoder com el candidat millor valorat, seguit de l'ecosocialista Xavier Boix i del socialista Salvador Gausa. En l'altre extrem es troba la popular Berta Rodríguez que, tot i ser la segona candidat més coneguda, és la pitjor qualificada.

Recoder continua sent el polític més conegut, a molta distància de Berta Rodríguez, Salvador Gausa i Ramon Sagalés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.