La JNC presenta les seves propostes d'habitatge amb una clara aposta per al lloguer per a joves


  • Comparteix:

La formació ha celebrat la conferència nacional a Sant Cugat i amb la presència de Recoder, Trias i Guardans

La formació ha celebrat la conferència nacional a Sant Cugat i amb la presència de Recoder, Trias i Guardans

L'habitatge ha centrat la conferència nacional de la JNC, celebrada aquest dissabte a Sant Cugat. La formació aposta per impulsar l'habitatge de lloguer per a joves, destinar un 40% del sòl a fer promocions de lloguer a preus públics o impulsar mesures com un fons de garantia perquè els propietaris posin els seus pisos al mercat a preus públics.

La jornada d'aquest dissabte ha servit per presentar un primer document de bases en matèria d'habitatge i per conèixer l'experiència de diferents municipis europeus com algunes ciutats italianes o la localitat anglesa de Shefield.

A partir d'aquí, la JNC acabarà de tancar un document que, sobretot, vol ser pragmàtic i realista. Així ho ha remarcat el president de la formació, Marc Pifarré, que ha insistit en la importància de recuperar la confiança dels ciutadans en la política.

Marc Pifarré

És un document que fa una proposta realista. Quan parlem d'habitatge ho hem de fer en termes de realisme perquè és la manera de guanyar credibilitat davant els ciutadans


La conferència nacional ha servit també per posar el model de Sant Cugat com a exemple d'una bona política d'habitatge públic. L'alcalde de la ciutat, el convergent Lluís Recoder, ha recordat que Sant Cugat és el municipi de Catalunya que proporcionalment ha fet més habitatge social.

Recoder ha assegurat que això ha estat possible perquè, a diferència d'altres partits que només fan retòrica, han treballat per aconseguir-ho.

Lluís Recoder

Nosaltres no partíem d'una situació ni millor ni pitjor que altres ciutats, simplement hi hem posat més ganes


A l'acte d'aquest dissabte hi han assistit també l'eurodiputat de l'Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa, Ignasi Guardans, i l'alcaldable de CiU per Barcelona, Xavier Trias, que ha presentat les seves propostes en matèria d'habitatge púiblic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.