L'aposta ferroviària de Sant Cugat, a debat


  • Comparteix:

Les propostes de mobilitat han centrat el segon debat de RSC

Les propostes de mobilitat han centrat el segon debat de RSC

La majoria de partits aposta per desdoblar el Metro del Vallès dels FGC prolongant la línia d'Avinguda Tibidabo fins a Sant Cugat, fent un nou túnel a Collserola. ICV-EUiA, en canvi, qüestiona la proposta ja que la considera 'faraònica' i massa costosa. Les formacions polítiques proposen altres mesures per millorar la mobilitat, com la creació d'una línia de tramvia i la millora del servei d'autobusos.

En un debat a Ràdio Sant Cugat, CiU i el PSC han apostat decididament per impulsar una segona línia dels FGC entre Barcelona i el Vallès travessant Collserola, amb una estació a la zona del Parc de la Pollancreda.

Segons Mercè Conesa, número 3 a les llistes de CiU, aquesta línia milloraria molt la connectivitat ferroviària de la ciutat.

Mercè Conesa

Plantegem que aquesta línia continuï fins a la nova estació de Vullpalleres i a la UAB.


L'alcaldable del PSC, Salvador Gausa, considera que aquesta infraestructura s'ha d'impulsar 'sense perdre temps' i buscant un acord ampli.

Salvador Gausa

És una bona solució. Cal apostar-hi amb contundència i sense dubtes. En infraestructures, 4 anys perduts són 8 anys de retard.


ERC també aposta per les solucions ferroviàries. Catarina Petit, número 3 a les llistes dels republicans, considera que es tracta d'un tema 'de país'.

Catarina Petit

Ho hem de fer entre tots. No és només un projecte de ciutat, sinó de país. Hem d'anar tots a una.


ICV-EUiA discrepa de la necessitat de construir la segona línia dels FGC entre Barcelona i el Vallès. L'alcaldable ecosocialista, Xavier Boix, creu que el projecte no resol a curt termini les necessitats de mobilitat a Sant Cugat.

Xavier Boix

És una proposta que no soluciona els problemes que la gent té ara. És una obra faraònica i caríssima, a 10 anys vista.


El PP prefereix centrar les propostes en àmbits de competència municipal, com els autobusos. La candidata popular, Berta Rodríguez, aposta per un nou tipus de transport col·lectiu.

Berta Rodríguez

Proposem un servei de taxis monovolums a les estacions de ferrocarril per reforçar els busos de barri.


Autobusos llençadora que connectin les estacions de ferrocarril i que arribin als polígons industrials o un servei de tramvia són altres de les propostes dels partits polítics en l'àmbit de la mobilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.