Jordi Casas, d'ICV-EUiA, fa una crida a l'esquerra local perquè s'agrupi


  • Comparteix:

Casas considera que Valldoreix és un model a seguir

Casas considera que Valldoreix és un model a seguir

L'historiador santcugatenc i membre d'ICV-EUiA, Jordi Casas, fa una crida als partits d'esquerra de la ciutat perquè analitzin 'la derrota electoral' d'aquest diumenge. Casas reclama que l'esquerra local s'articuli més enllà dels partits i s'agrupi en una 'marca electoral' com la que hi ha actualment a Valldoreix amb la Candidatura de Progrés i Catalanista.

L'anàlisi de Jordi Casas explicita que els partits d'esquerres, és a dir, el PSC, ERC i ICV-EUiA, no han tingut un model alternatiu de ciutat al que ha impulsat CiU.

Segons Casas, la situació estratègica del municipi i el Pla General Metropolità no han deixat gaire marge de maniobra a l'urbanisme local. La ciutat, diu l'analista santcugatenc, l'ha gestionat CiU i l'esquerra durant aquests anys ha anat 'a remolc'.

Jordi Casas

Hi ha hagut condicionants que no han fet possible a l'esquerra tenir una alternativa local i tenir marge de maniobra per presentar-la.


Per aquests motius, Casas considera que l'esquerra de Sant Cugat ha d'obrir una reflexió per conèixer les seves limitacions. Per oferir una alternativa ferma i com a resultat d'aquest procés, el membre d'ICV-EUiA proposa crear una 'marca electoral' d'esquerres més enllà dels partits.

Jordi Casas

Estaria bé que sorgís una proposta política articulada que inclogui l'esquerra social.


Casas ha comparat els resultats d'aquests comicis municipals amb els de fa quatre anys, encarant els partits d'esquerres amb CiU. L'historiador santcugatenc ha destacat que la coalició nacionalista ha guanyat 1.715 vots i quatre regidors, mentre que les formacions d'esquerra han perdut 5.008 vots i tres seients al consistori.

Casas resumeix aquesta situació amb més xifres: al 2003 la diferència entre l'esquerra i la dreta era de 29 vots, és a dir, d'un regidor, i ara és de gairebé 5.000 vots i 7 regidors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.