Aquí qui mana són els especuladors financers


  • Comparteix:

endavant.osan

Endavant Osan


Publicat: el 20/ago/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'emissió de deute públic és avui en dia una de les fonts de finançament principals i més discutibles que tenen els estats. Majoritàriament el fan possible aquells que coneixem amb el ja popular terme d'inversors financers o el terme, més adient crec, d'especuladors financers.

ESCOLTA-HO

Aquests elements caracteritzats per disposar d'immenses quantitats de capital tenen en la compra de deute una important manera de seguir fent negoci, i gràcies a la llei de l'oferta i la demanda els estats han acabat esdevenint subjectes passius totalment exposats als seus moviments. Si la demanda per part dels especuladors baixa l'interès associat al deute ha de pujar i per tant el que un estat acaba devent queda subjecte a la voluntat d'aquests, de tal manera que fins i tot poden arribar a ser decisius en l'entrada d'un estat en situació de fallida.

Tenim per tant davant nostre una mostra més de que l'actual sistema econòmic és del tot incompatible amb l'existència d'una democràcia real. Aquells a qui el poble votem cada quatre anys per a que s'encarreguin de la gestió de l'administració pública acaben sent mers titelles de persones, societats i institucions summament riques a qui de cap manera hem escollit o votat i a qui no importa ni res ni ningú més enllà de seguir acumulant més i més capital.

MARÇAL PLA VALLEJO és membre d'Endavant (OSAN) (publicat el 23/11/10)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.