La fi de la lluita armada d'ETA


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 21/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després de molts anys d'espera i de moltes indecisions, ens ha arribat la magnífica notícia de la fi de les activitats armades d'ETA. Ens hem de felicitar. Aquesta és la notícia més esperada a l'Estat espanyol, que pot obrir la porta a unes noves situacions de pau.

ESCOLTA-HO

No ha estat senzill arribar-hi. Hi ha hagut d'haver moltes negociacions i, finalment, ha fet falta el que ja deien els experts: la internacionalització del tractament del conflicte. Calia que els experts internacionals marquessin el pas, perquè tant el govern espanyol com, sobretot, el Partit Popular (PP) no semblaven morir-se de ganes perquè els acords de pau arribessin. Ara, finalment, el tenim i això ens pot donar una gran esperança, però no ho donem tot per fet.

Els processos de pau sempre tenen petites fuetejades de darrera hora i no seria d'estranyar que encara es produís alguna explosió o altres coses per part d'algú que no vol que la pau arribi. De totes maneres, hem de posar el nostre esforç perquè això continuï. S'han de fer els passos necessaris, com ara l'apropament dels pressos, les indemnitzacions de les víctimes i, sobretot, que els partits majoritaris entenguin que aquesta és una qüestió bàsica per als ciutadans, que es deixin estar dels seus interessos particulars i que treballin per allò que fa molt de temps que desitgem, que és la pau a l'Estat espanyol.

ARCADI OLIVERES és president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) i Justícia i Pau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.