En suport a les entitats de Sant Cugat


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 7/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa unes setmanes, el PP de Sant Cugat va concretar el que ja anava dient en la campanya electoral. S’han de reduir les subvencions a les entitats i algunes de les coses que fan: privatitzar-les.

Concretament deien: 'S'han de reduir les subvencions, perquè són despeses innecessàries. S'hauria de fomentar aquestes activitats de forma privada'.

Recordo el debat de candidats del maig passat on el llavors candidat del PP va escenificar el mateix argument sobre les entitats . La frase que vaig dirigir al senyor Carreras va ser: 'Vostè no sap de què està parlant. El convido a visitar les entitats i saber què fan'. El to, certament, no va ser l’adequat. Es podria dir d'altres formes, però mantinc el concepte del que vaig dir.

A Sant Cugat existeixen desenes d’entitats de tots tipus: esportives, culturals, veïnals, lligades a la solidaritat, a les arts escèniques, etc. Algunes d’elles que tenen un gran volum de socis i activitats, i altres són molt petites. Totes elles fan una tasca molt important que és oferir uns serveis i alhora crear 'ciutadania santcugatenca'.

Un lema de la Festa de Tardor de fa uns anys va ser 'Les Entitats mouen Sant Cugat' i crec que els companys del PP de Sant Cugat haurien de reflexionar sobre la frase i el que significa.

Ens diuen que la tasca de les entitats no és necessària i per altra banda plantegen reduir l’IBI (a tothom, no per renda) un 25%. Com ja sabeu la màxima 'aznariana' de 'más seguridad y menos impuestos' no deixa de ser un mal record (i una fal·làcia).

Insisteixo: vagin el cap de setmana a veure el futbol, el futbol sala, l'hoquei, el bàsquet o el karate (i molt i molts altres esports) o conegui què fa la Unió o el Club muntanyenc. Pregunti quines tasques fan les associacions de veïns. Llegeixi la revista del Grup d’Estudis Locals, faci un curs a l’Ateneu, porti els fills a aprendre a ballar a l’Esbart o al Mediterrània. Conegui els barris i que li expliquin com estiren els pocs diners que tenen per fer la festa major. Parli amb Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (CAPS) i visiti el pis de malalts. Apropi’s a les persones que treballen per ajudar els afectats de Parkinson i les seves famílies, parli amb els marxosos i les entitats de gent gran i moltes altres entitats i associacions que cal conèixer.

El coneixement ens fa més savis.

PD: Com tothom sap (o quasi, veig) el treball de les associacions i entitats és majoritàriament voluntari. Les subvencions municipals representen un percentatge no gaire gran (en les esportives al voltant d’un 10% del total del pressupost anual de cada club). Les associacions es busquen finançament en altres administracions, sorteigs, contribucions de pares, patrocinadors... I, evidentment, les activitats realitzades per entitats privades tindrien una despesa molt més gran (multiplicant-la).

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.