Una 'Pedra i Sang' renovada


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 23/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com cada any a Sant Cugat, des de fa més d'una dècada, amb les Festes de Nadal han arribat també les representacions de 'Pedra i Sang' al Monestir, que sempre són un èxit de públic perquè estan plenament consolidades i perquè atreuen cada cop més persones d'altres poblacions i desperten l'interès informatiu dels mitjans de comunicació nacionals.

ESCOLTA-HO

L'edició d'enguany té una part trista, però, i és que ja no veurem els actors Jaume Pla i Joan Berlanga interpretant els personatges de l'abat Biure i Berenguer de Saltells, respectivament, ni tampoc el meravellós Joan Fàbregas, que encarnava el monjo hortolà. Tots tres, aquest últim per raons d'edat, i els dos primers per un canvi de cicle professional, ja no hi seran. És una llàstima, perquè feia tants anys que els vèiem, i era tan brillant el seu treball, que se'ns fa molt difícil acceptar que ja no els podrem gaudir en aquesta obra de Josep M. Jaumà que dirigeix Dolors Vilarasau i que narra l'assassinat de l'abat Biure la nit de Nadal de l'any 1350.

La notícia bona és que els llocs de Pla, Berlanga i Fàbregas seran ocupats per Xavier Tor, Francesc Ollé i Francesc Fonolleda, cosa que indica que el nivell de qualitat interpretativa continuarà essent el mateix. Aquesta novetat ja és un al·licient per assistir a alguna de les representacions d'enguany entre el 23 i el 28 de desembre. Però encara n'hi ha un altre, d'al·licient, i és que s'ha aprofitat l'edició del 2011 per fer més canvis i hi veurem noves incorporacions, com ara les de Pere Pahissa, com a monjo estudiós, Joan Vallvé, com a monjo cellerer, Manel Sunyer, com a monjo llec, i Sònia Guimerà, com a dona del poble. El rei Pere III, el Cerimoniós, això sí, continuarà interpretat per Carles Martínez. En definitiva, es tracta d'un espectacle deliciós que, sortosament, malgrat les restriccions econòmiques, l'Ajuntament manté com un element tradicional del Nadal santcugatenc, cosa que és d'agrair, perquè el prestigi de 'Pedra i Sang' seguirà creixent amb els anys. Aneu-hi, en sortireu molt satisfets.

VICTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
Victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.