Resposta al PSOE de Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 30/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després de llegir els retrets personals que el senyor Pere Soler, regidor del PSOE de Catalunya a l'Ajuntament de Sant Cugat, m'adreçava dies enrere des de Cugat.cat, arran del meu article 'La crítica als carrers intel·ligents', em sembla oportú fer-hi algunes consideracions. Retraient-me que no cantés les excel·lències del seu partit, em deia el següent: 'Acostumats ens té el senyor Víctor Alexandre a l'animadversió cap el Partit dels Socialistes de Catalunya, fem el que fem, diguem el que diguem, i a més li costa poc. Després de les seves novel·les, crec que no ha escrit tant sobre ningú més'.

ESCOLTA-HO

Doncs bé, s'equivoca. Tinc per costum escriure sobre coses molt diverses no sols en les meves novel·les, sinó també en els meus articles i llibres d'assaig. Coses com ara la llengua, l'economia, la immigració, el racisme, la violència de gènere, els drets dels animals, la música, la literatura, el teatre, el cinema, la televisió, l'esport i tota mena de temes de caràcter social o cultural. Entenc, tanmateix, que al senyor Soler no li interessin aquestes coses i que, per tant, només llegeixi els textos estrictament polítics en què es parla del seu partit. Cadascú té les seves preferències.

Arribats aquí, però, és ben cert que no acostumo a cantar les excel·lències del PSOE de Catalunya. Ni del PSOE ni del PP. Com a català no puc fer-ho per una simple qüestió de principi. No puc parlar bé d'un partit que, a més de dir que 'els drets històrics de Catalunya no existeixen', vota a Madrid en contra de la gestió dels nostres ports i aeroports, en contra de la unitat de la llengua, en contra de les seleccions nacionals catalanes i en contra de l'ús del català com a llengua de ple dret al Congrés i al Senat espanyols i a les institucions europees.

Com a català no puc parlar bé d'un partit que no li tremola el pols quan incompleix sistemàticament els seus compromisos, des del famós 'apoyaré el Estatuto que apruebe el Parlamento de Catalunya' fins a l'impagament dels 1.450 milions dels fons de competitivitat o els 759 milions de la disposició addicional tercera de l'Estatut, passant per la negativa a tornar a Catalunya el fons documental emmagatzemat a Salamanca.

Com a català, en definitiva, no puc parlar bé d'un partit que afavoreix que Catalunya pateixi una espoliació de 22.000 milions d'euros anuals per part d'Espanya i que, a més d'haver marxat de la Generalitat deixant-hi un forat de 8.400 milions en els comptes públics, ha desenvolupat una política de desprestigi del nostre país davant d'Europa a fi de carregar-nos la culpa de la sagnia econòmica espanyola, una sagnia que parteix d'autèntiques barbaritats com l'existència de ministeris inútils, d'una despesa militar de 17.245 milions d'euros i d'un sistema radial de trens d'alta velocitat per transportar-hi 9 passatgers diaris amb un cost de 18.000 euros per dia. No, decididament, no puc parlar bé del Partit Socialista. És una qüestió de sentit comú i de dignitat.

VICTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
Victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.