La fòbia al matrimoni homosexual


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 20/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sembla mentida que en ple segle XXI dediquem el nostre temps a debats estèrils i absurds com el de si és pertinent o no l'ús del terme 'matrimoni' per definir les unions entre persones homosexuals.

ESCOLTA-HO

Ja sabem que en aquesta societat hi ha gent molt conservadora que voldria que certes coses no evolucionessin mai. Però, per sort, tot i les resistències, la societat avança en matèria de drets humans. N'hi ha prou de mirar enrere per veure que només fa quatre dies que les dones poden decidir sobre el seu propi cos gràcies a la llei de l'avortament. I tampoc no fa gaire que l'adulteri estava penalitzat, especialment l'adulteri femení. Si tot seguís com volen els sectors més reaccionaris ara mateix ni tan sols el divorci estaria permès.

Per això el Partit Popular, que és l'estendard polític del pensament retrògrad, té el cinisme de dir que prohibir l'ús del terme 'matrimoni' a unions del mateix sexe no és un 'menysteniment envers aquestes persones'. Quina barra! Talment com si el terme 'matrimoni' fos una propietat privada l'ús de la qual obligués a pagar drets. Ho justifiquen, és clar, dient que el concepte del matrimoni és religiós i que l'Església no reconeix les unions homosexuals. És a dir, que els homosexuals que es casen entre ells no poden dir-se matrimoni perquè aquest mot defineix un sagrament, el sagrament del matrimoni, que ningú no ha beneït. Arribats aquí, però, cal preguntar com és, aleshores, que les parelles heterosexuals que no es casen per l'Església sí que poden dir-se matrimoni? Si la seva unió no ha estat segellada per l'esmentat sagrament i es fonamenta 'només' en el certificat de l'administració, com és que l'extrema dreta sí que admet que es diguin matrimoni? Perquè es tracta d'un home i una dona, potser? I qui diu que dos homes o dues dones no poden formar matrimoni? Ah, sí, ho diu l'extrema dreta, és clar.

VICTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
Victoralexandre.cat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Creia Sr. Alexandre que era més intel.ligent com a periodista i escriptor. Només fá demagogia barata perque algú el llegueixi. MAria Dolors

Maria Dolores Domenech Vicens. Enviat el 20/gen/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.