De debò són botiflers Puigneró i Grangé?


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 3/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Se'm fa molt estrany, francament, veure els noms dels regidors municipals Jordi Puigneró i Raül Grangé nominats al Premi Botifler de l'Any, que atorga l'Assemblea de Joves de Sant Cugat. Se'm fa estrany -de fet, vaig haver de fregar-me els ulls en veure la notícia- perquè no entenc la relació entre els nominats i el premi. Vull dir que qualificar Puigneró i Grangé de botiflers em sembla portar les coses a un punt de no retorn. Al final, a força de tant garbellar, arribarà el moment que també qualificarem Jaume I de botifler per haver fragmentat la nació catalana.

És cert que Puigneró i Grangé pertanyen a una formació política -CiU- que no ha dit mai que sigui independentista. Però em sembla molt més perniciós i fraudulent aquell partit que es proclama independentista i que alhora porta a terme una política en contra d'aquest principi. Al capdavall, ha estat per aquest motiu que les urnes han castigat a Catalunya els qui no fan allò que proclamen. I la prova la tenim a Sant Cugat, on molta gent ha canviat de sigles i ha dipositat la seva confiança en la CUP. Una altra cosa és que hi hagi independentistes en la majoria de partits. I tant que n'hi ha! Per això la independència és cada cop més a prop. El problema -i això n'alenteix el procés- és que una cosa són les bases i una altra les direccions dels partits.

Sigui com vulgui, no hi ha dubte que algú pot dir que és una contradicció declarar-se favorable a la independència i pertànyer a una formació que no la té com a principi bàsic. Doncs sí, és una contradicció. Però la fiscalització absoluta de determinats comportaments humans em sembla perillosa i excloent, perquè, establint una selectivitat tan estricta, podem acabar reduint l'independentisme a una elit molt específica i perjudicant, de retruc, els nobles objectius de la causa. En aquest cas, per tant, i ho dic des de la més sincera estima ideològica per l'Assemblea de Joves, crec que qualificar de botiflers Jordi Puigneró i Raül Grangé desvirtua el premi i beneficia els autèntics botiflers de la nostra societat. Uns botiflers que, en veure'ls a la llista, es deuen haver sentit força alleujats. És per totes aquestes consideracions que l'adjudicació del malnom de 'botiflers' a dues persones inequívocament independentistes com Jordi Puigneró i Raül Grangé em sembla injusta.

VICTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
Victoralexandre.cat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Botifler té doble significat, traïdor i col · laboracionista. Potser qui l'ha proposat i també el partit en què va militar els últims anys haurien d'explicar el perquè d'aquest nomenament. Potser sigui perquè es pot canviar de partit però no d'idees?. Repeteixo, el més lògic és que expliquin obertament d'una vegada els veritables motius que justifiquen aquest nomenament i sortirem de dubtes.

Joan Serrallonga. Enviat el 3/feb/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.