La guerra bruta contra Spanair


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 30/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És ben curiosa la valentia que tenen algunes persones i entitats per interposar demandes civils al govern de Catalunya i la tremolor de cames que els agafa a l'hora de fer el mateix amb el govern espanyol.

ESCOLTA-HO

L'intent del Partit Socialista de tancar Jordi Pujol a la presó, l'any 1984, no ha tingut mai cap equivalent amb els presidents espanyols Felipe González, José Maria Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero, malgrat que el govern del primer va crear una banda terrorista, el govern del segon va ser responsable de crims contra la humanitat i el govern del tercer ha dut l'Estat espanyol a la fallida econòmica.

S'entén, per tant, que hi hagi una aliança d'advocats, entre els quals un despatx de Sant Cugat, per demandar el govern de Catalunya per 'possible responsabilitat patrimonial' en representació dels 2.500 afectats pel tancament d'Spanair. Ja sabem que és més fàcil culpabilitzar la Generalitat que no pas desemmascarar els autèntics culpables de la caiguda de la companyia aèria i enfrontar-se amb el govern espanyol, amb Iberia i amb Aena, enemics sistemàtics de Catalunya, disposats a boicotejar la desapareguda companyia catalana i a impedir que l'aeroport de Barcelona sigui un 'hub' internacional. És a dir, que no sigui res més que un mer esglaó de l'aeroport de Madrid. I si a això hi afegim els voltors que frisaven per dinamitar el projecte -només cal veure quines companyies s'estan quedant ara mateix amb la seva quota de mercat- la fallida d'Spanair resulta molt més diàfana i entenedora.

VICTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
Victoralexandre.cat



  • Comparteix:

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.