Està en joc la credibilitat de les nostres institucions


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 28/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La Plataforma en contra de l'abocador i la Federació de Veïns de Sant Cugat, davant el fet que l'empresa Puigfel segueix treballant de forma accelerada a l'abocador de Can Fatjó dels Aurons per a condicionar-lo com magatzem de bales de rebuig procedents dels ecoparc, han portat a l'Oficina Antifrau de Catalunya la denúuncia que en aquests terrenys s'està construint un abocador de deixalles il·legal amb el coneixement de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Cerdanyola.

ESCOLTA-HO

Aquest és un tema d'extrema gravetat per dos motius:

En primer lloc, perquè pot afectar la qualitat de vida d'uns 20.000 santcugatencs que tenen els seus habitatges molt a prop de l'abocador. És important que els veïns dels barris com Can Magi, Volpelleres, Coll Fava i Monestir o les AMPA de les escoles Viaró i Àgora s'informin bé de les conseqüències de tenir tan a prop l'abocador, sobretot a partir del primer any d'emmagatzematge. A més, havent perforat ja la primera capa freàtica pot contaminar greument les aigües de la riera de Sant Cugat.

En segon lloc, perquè està en joc la credibilitat d'un sistema polític si les obres continuen malgrat que els Ajuntaments de Cerdanyola, Bellaterra i Sant Cugat del Vallès van aprovar sengles mocions en contra d'aquesta instal·lació i el mateix Parlament de Catalunya també es va posicionar en contra de l'abocador.

No podem permetre que la ciutadania pensi que determinats poders econòmics estan per sobre del sistema polític i de les seves institucions.

JAUME MASSANÉS és membre de uaSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.