La direcció de Convergència a Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 11/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

M'ha sabut greu la decisió de Jordi Puigneró, tinent d'alcalde de Governació, de deixar el càrrec de president de Convergència Democràtica de Catalunya a Sant Cugat. M'ha sabut greu no pas perquè en discrepi de les raons, naturalment que no, sinó perquè penso que el seu distanciament es pot fer sentir força en l'àmbit local d'aquest partit.

Ja sé que Puigneró no plega pas de la política i que continuarà amb les seves responsabilitats a l'Ajuntament en Governació, Seguretat, Mobilitat i Tecnologia, però els temps actuals, i encara més els que s'acosten, requereixen un perfil de president de CDC que no admeti per a Catalunya cap altre estatus polític que no sigui el d'una nació plenament sobirana, en la mateixa mesura que ho són Alemanya, Holanda o Suècia, i Puigneró és una persona que això ho té ben clar.

Convergència Democràtica ha viscut èxits esclatants en les darreres eleccions, tant en les nacionals com en les municipals, i a Sant Cugat, concretament, la victòria de Mercè Conesa ha estat indiscutible en tots els sentits. Però aquest partit ha de ser conscient que la transició nacional de què parla sovint el president Mas no és només una frase afortunada, és també una realitat viva i creixent que ens diu que el camí que ha iniciat Catalunya ja no té retorn i que la nostra constitució en un Estat propi, per més que alguns no ho vulguin veure o facin veure que no ho veuen, serà un fet molt aviat. Això significa que ens calen persones en tots els llocs estratègics que treballin en una única i inequívoca direcció: convertir Catalunya en un membre de ple dret de les Nacions Unides. I aquest objectiu no és només un desig, és també, per damunt de tot, una necessitat vital de la qual depèn la supervivència de Catalunya com a nació. De moment, la societat catalana ja està remant intensament en aquest sentit. Ara l'únic que aquesta societat necessita és que el seu govern nacional i els seus governs municipals siguin conscients del període històric que estem vivint i no la deixin sola. Per això és convenient que el nou president de la secció local de Convergència a Sant Cugat es pronunciï obertament sobre aquesta qüestió.

VICTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
Victoralexandre.cat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Totalment d'acord amb el Sr Alexandre ... necessitem una Convergència que no dubti en els temes nacionals ... i en aquest sentit el Sr Puigneró ha fet que el seu partit a Sant Cugat aquests darrers anys fes un salt qualitatiu i quantitatiu pel que fa a la reivindicació nacional ...

Cristian Torres. Enviat el 11/mai/12


sempre he cregut que amb Convergència no aniríem a enlloc ... però després de veure el paper galdós que va fer ERC en l'anterior govern he arribat a la conclusió que aquest no és un tema de partits sinó un tema generacional dins dels partits ... per tant necessitem que gent com l'oriol Junqueras, i joves dirigents de CDC, com en Jordi Puigneró a SantCugat tinguin més protagonisme i poder en els seus partits ... sinó no anirem enlloc ...

Mariona Navarro. Enviat el 16/mai/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.