Duran i Lleida defensa el model mixte d'ensenyament públic i privat a Sant Cugat


  • Comparteix:

Durant ha dinat amb 100 representats de l'escola privada.

Durant ha dinat amb 100 representats de l'escola privada.

Convergència i Unió s'ha compromès a mantenir i ampliar els concerts educatius per garantir la llibertat d'ensenyament. El número dos de la federació nacionalista, Josep Antoni Duran i Lleida, ha defensat el model mixt d'educació pública i privada com un patrimoni de la societat catalana, i ha alertat del perill que un govern d'esquerres doni suport únicament a l'educació pública.

Durant una trobada amb representants d'escoles concertades del Vallès, Josep Antoni Duran i Lleida ha refermat el compromís de la federació per potenciar un ensenyament de qualitat, tant públic com privat. Referint-se a unes declaracions de Jordi Pujol sobre algunes 'trampes' en els concerts educatius, Duran i Lleida ha assegurat que encara no s'ha garantit la llibertat i gratuïtat en l'ensenyament:

Josep Antoni Duran i Lleida

Les administracions no estem garantint la gratuitat de les escoles i la llibertat d'elecció. Per tant, els concerts no són cap trampa, sinò que ho és que no complim l'article 27.


Duran i Lleida ha defensat el servei a la societat que, des de fa segles, ha fet l'escola privada, i ha reivindicat el dret dels pares a poder triar lliurement l'ensenyament que desitgin pels seus fills. El líder d'Unió ha afegit que s'ha de buscar la qualitat educativa, sense confrontar l'escola pública amb la concertada.

Josep Antoni Duran i Lleida

Mai hem confrontat l'escola pública i privada, i sempre hem parlat, en canvi, d'escola de qualitat.


Duran i Lleida ha alertat que els concerts patiran un assetjament si es forma un nou govern d'esquerres, i ha advertit als electors del PP que només un vot útil cap a Convergència i Unió podrà evitar que guanyin les esquerres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.