Els candidats santcugatencs a ocupar un escó al Parlament es mostren 'confiats' pels resultats de les seves formacions


  • Comparteix:

Els candidats santcugatencs al Parlament de Catalunya i els líders polítics han votat majoritàriament aquest matí amb els nervis, lògics, de la jornada, però convençuts, tots, que el seu partit treurà uns resultats immillorables. Recordem que set polítics santcugatencs concorren a les llistes amb les seves respectives formacions.

Els candidats de la federació nacionalista, Lluís Recoder i Àngels Ponsa han votat a l’Escola d’Arquitectura a quarts d'onze del matí.

Recoder, que va en el número 14 a les llistes per Convergència i Unió, s’ha mostrat tranquil pels resultats, convençut, que la federació arriba a les eleccions, diu, amb els deures ben fets. Recoder creu que els ciutadans saben que la federació és l'única força que pot garantir que la presa de decisions es queda a Catalunya:

Lluís Recoder

Crec els ciutadans han entès que volem que el centre de decisió es quedi a Catalunya amb un govern nacionalista.


Per la seva banda, Àngels Ponsa, que va de número 40 per la federació, diu que afronta la jornada amb nervis ja que poques vegades s'havia arribat a un resultat tan incert, però també satisfeta per la feina feta durant la campanya:

Àngels Ponsa

Estic nerviosa però també penso que hem fet una bona campanya.


El portaveu del grup socialista Jordi Menéndez s'ha mostrat molt esperançat en els resultats d'aquestes eleccions al Parlament. Diu que la jornada serà intensa i complicada fins el final ja que aquests comicis suposen un 'canvi polític' al país.

Jordi Menéndez

Pot ser una jornada tensa fins el final. L'Afronto amb molta emció perquè estem a les portes d'un canvi polític.


També des del PSC, el santcugatenc Pere Soler, número 50 a les llistes, ha manifestat la seva esperança que els socialistes obtinguin una clara victòria en aquestes eleccions i es produeixi així el canvi que, segons afirma, necessita Catalunya.

Pere Soler

Esperem guanyar amb una rotunda victòria a Catalunya i que es produeixi el canvi que tots esperem i desitgem.


Per la seva banda, la presidenta del PP , Berta Rodríguez, ha valorat positivament el nivell de participació dels ciutadans i ha remarcat el caràcter històric d'aquesta convocatòria electoral:

Berta Rodríguez

Aquesta és una jornada molt decisiva


Alfredo Bergua, número 34 a les llistes dels populars, ha volgut recordar que el dia d'avui é molt important per Catalunya i s'ha mostrat optimista pel que fa als resultats del PP en aquesta jornada electoral.

Alfredo Bergua

Les espectatives del PP són bones perquè partim d'un nivell de vot bo, segons les enquestes.


El portaveu d'ERC, Eduard Pomar, ha dit que els resultats d'aquests setens comicis catalans seran molt ajustats. Per aquest motiu, el portaveu republicà ha demanat la participació dels ciutadans ja que avui està en joc el futur de Catalunya pels propers quatre anys.

Eduard Pomar

Els resultats estaran molt ajustats. Avui ens juguem el futur del govern català dels propers quatre anys.


Per la seva banda, l'exregidora d'ERC i nº 26 a les llistes del Parlament, Sara Bertrán espera que aquesta nit es confirmin els bons resultats de les últimes enquestes però ha assegurat que serà una jornada complicada. Bertrán assegura que ERC serà clau en aquestes eleccions.

Sara Bertrán

Penso que tindrem una participació molt alta. Des d'ERC esperem que es confirmin els bons resultats de les enquestes.


Des d'ICV, el portaveu del grup municipal, Xavier Boix, ha volgut aprofitar la jornada per reivindicar el dret a vot dels immigrants que ja fa temps que viuen al nostre país. Utilitzant el seu carnet d'identitat, Boix ha cedit al vot a un marroquí que viu des de fa 14 anys a la ciutat. Ho explica el mateix Xavier Boix.

Xavier Boix

Crec que la gent que viu al nostre país des de fa anys i paga els seus impostos, ha de tenir el seu dret de votar.


En darrer lloc, la presidenta de l'EMD de Valldoreix, la independent Montse Turu, s'ha mostrat convençuda que en aquestes eleccions es repetirà l'increment de participació que es va viure a les darreres eleccions municipals:

Montse Turu

Estic convenuda que la participació anirà incrementant-se


Recordem que per primera vegada en 23 anys, Jordi Pujol no es presenta a les eleccions. Els resultats d'avui decidiran el repartiment dels 135 escons que conformen el President de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.