ICV-EA aconsegueix 9 escons i insta ERC a fer possible el 'pacte d'esquerres'


  • Comparteix:

ICV- EUiA ha aconseguit 9 escons al Parlament amb 240.000 vots. Des de l'agrupació local, aquests resultats es valoren molt positivament perquè a Sant Cugat es tracta d'un resultat històric. Els ecosocialistes han aconseguit a la ciutat 2.860 vots, el millor resultat assolit per Iniciativa en unes eleccions autonòmiques.

Els ecosocialistes han guanyat quatre escons al Parlament de Catalunya, davant els 5 amb què comptaven durant la darrera legislatura. A Sant Cugat, han aconseguit sumar 4,8 punts respecte els darrers comicis. Això els manté en la cinquena força més votada a la ciutat i al conjunt de Catalunya. El portaveu municipal d'Iniciativa per Catalunya Verds, Xavier Boix, valora amb aquestes paraules els resultats a nivell de Sant Cugat.

Xavier Boix

Tenim gairebé 3.000 vots a Sant Cugat. És un resultat històric que ens satisfà moltíssim i més tenint en compte el canvi social que ha experimentat la ciutata en els darrers anys


Malgrat que al conjunt de Catalunya els resultats de la formació ecosocialista són també molt positius, des d'Iniciativa les paraules són clares. Xavier Boix ha assegurat que l'interès de tenir un govern català d'esquerres està per sobre dels interessos de partit.

Xavier Boix

Nosaltres estem molt contents. Ara bé, ens estimaríem més tenir 5 diputats i un govern d'esquerres que no pas 9 i un govern de dretes.


Iniciativa, doncs, ha viscut els resultats d'aquestes eleccions al Parlament de Catalunya amb sentiments enfrontats. A la satisfacció general pels vots aconseguits, se suma una certa decepció pels resultats globals del conjunt de Catalunya. Uns resultats que obren la possibilitat d'un govern entre Convergència i Esquerra Republicana, que deixaria fora els ecosocialistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.