ERC tem que la negociació dels comptes generals sigui el preludi d'un pacte entre CiU i el PSC


  • Comparteix:

ERC adverteix que la retirada de l'esmena a la totalitat dels pressupostos generals de CiU és el preludi d'una entesa entre els nacionalistes i els socialistes. La candidata republicana, Pilar Dellunde, assegura que negociaran les aliances al Parlament a partir del seu programa electoral.

Els republicans mantenen obertes totes les possibilitats en els pactes post-electorals. No obstant això, ERC tem que l'acord d'última hora de CiU i el PSOE en els pressupostos generals de l'Estat sigui el preludi d'una entesa de les dues formacions.

La número 10 de les llistes republicanes per Barcelona, Pilar Dellunde, diu que una aliança entre nacionalistes i socialistes és perjudicial per a Catalunya.

Pilar Dellunde

Un acord entre el PSC i CiU implica una forma de fer política que no ens interessa per a Catalunya.


Pel que fa al programa d'ERC, la política ha defensat una rebaixa global de la pressió fiscal a Catalunya. En concret, ERC preveu la supressió del recàrrec en l'impost d'hidrocarburs - conegut com a 'cèntim sanitari'- i reformar l'impost sobre successions i donacions.

Dellunde també ha reiterat l'oposició al Quart Cinturó i ha apostat per potenciar el transport públic per descongestionar el trànsit a la zona. La política republicana també ha advertit que demanaran el replantejament de la interconnexió elèctrica amb l'Estat francès.

En immigració, els republicans defensen la implantació d'oficines de la Generalitat a l'exterior per fer de pont amb les persones que vulguin treballar a Catalunya. Pel que fa al dret de vot, l'alcaldable d'ERC a Sant Cugat, Raül Grangé, ha dit que aquest dret ha de ser la fi d'un procés d'integració dels nouvinguts.

Raül Grangé

No es pot parlar només del final del procés, que és el dret a vot.


Pilar Dellunde i Raül Grangé han fet aquestes declaracions en el cicle d'entevistes que Ràdio Sant Cugat ofereix amb representants de partits polítics amb motiu de les eleccions de l'1 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.