Les joventuts polítiques presenten les seves propostes a Ràdio Sant Cugat


  • Comparteix:

Les joventuts dels partits polítics amb representació parlamentària han participat aquest divendres en un debat electoral al programa 'Generació 91.5' de Ràdio Sant Cugat. Representants de les branques juvenils han analitzat qüestions d'especial interès pels joves com l'ensenyament, la situació laboral, la immigració i, especialment, l'habitatge.

El membre de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Àlex Calmó, ha destacat que CiU destinarà part dels pressupostos de la Generalitat a ajudes per als joves que es volen emancipar.

Àlex Calmó

CiU proposar fer un pagament, a les parelles que es volen emancipar, del 50%. Pel que fa a la venda als menors de 35 anys que estiguin en copropietat, pagar el 20%.


El primer secretari de la Joventuts Socialista de Catalunya (JSC), David Gutiérrez, ha explicat que cal fer competència al mercat privat des de la Generalitat construint 50.000 habitatges nous.

David Gutiérrez

Les JSC proposem fer competència al mercat privat, construint des de la generalitat més habitatge públic.


De la seva banda el portaveu de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya, Ramon Puigneró, ha recordat que el paper de la Generalitat és el d'ajudar els joves fent d'intermediari entre els propietari i els futurs llogaters.

Ramon Puigneró

La generalitat no ha de regalar diners, sino ha de fer d'internediari per tal que el jove es pugui emancipar.


El president de les Noves Generacions, Juan Rafael Paulo, ha remarcat la importància d'avalar els joves ajudant a pagar l'entrada del primer pis. Paulo ha afegit també que el PP vol ser pioner a l'estat pel que fa a habitatge públic.

Juan Rafael Paulo

Volem promoeure una costrucció massiva d'habitatge, un total 40.000 pisos per ser pioners a l'estat.


Finalment ha estat el torn del membre dels Joves d'Esquerra Verda, Joan Calderón, que ha fet menció de la política d'habitatge engegada fa tres anys per la Generalitat. Calderón també ha remarcat la importància de construir nous pisos destinats a la venda i lloguer per als joves.

Joan Calderón

Volem continuar amb les polítiques d'habitatge. Volem fer 60.000 habitatge un 50% de lloguer i l'altre meitat de venta, destinats als joves.


Marc Texidó, presentador i editor del 'Generació 91.5', i Josep Gimeno, editor de l'informatiu del migdia 'Sant Cugat Avui' han estat els encarregats de moderar el debat, celebrat a l'estudi 1 de Ràdio Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.