CiU torna a ser la primera força a Sant Cugat amb el doble de vots que el PSC


  • Comparteix:

CiU guanya les eleccions a Sant Cugat amb un 36,80% dels vots, 3 punts més que l'any 2003. La segona força més votada és el PSC, que perd 6 punts, mentre que ERC en perd 7. A Sant Cugat, ICV-EA passa a ser la quarta força més votada i el PP passa al cinquè lloc i perd 2 punts. Una de les sorpreses de la jornada ha estat l'arribada al Parlament de Ciutadans-Partit de la Ciutadania, amb un 5,19% dels vots a la nostra ciutat.

Pel que fa als resultats dels diferents districtes de la ciutat, la tendència catalana s'ha mantingut en la majoria d'ells. Les excepcions són casos com el de Les Planes, on el PSC és la força més votada amb un 36% dels vots. El nucli II ha estat el districte on CiU ha aconseguit un percentatge més alt de vots, mentre que a Valldoreix la segona força més votada ha estat ICV-EA.

Una de les principals sorpreses de les eleccions al Parlament de Catalunya és l'obtenció de 3 escons per part del nou partit Ciutadans-Partit per a la Ciutadania. A Sant Cugat, aquesta força ha obtingut un 5,19% dels vots, 2 punts per sobre de la dada catalana.

Al conjunt de Catalunya, CiU ha obtingut 48 escons, dos més que els passats comicis. El PSC ha estat el partit que ha experimentat una davallada més forta i ha passat dels 42 escons a 37. De la seva banda, ERC n'ha perdut 2 respecte el 2003, el PP n'ha perdut 1 i ICV-EA ha augmentat en 3 escons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.