L'Ajuntament i la Generalitat mediaran entre la direcció i els treballadors de Delphi


Temes relacionats

El PSC reclama reiterar el compromís per mantenir Delphi com a sòl industrial (25/oct/13)

Conesa demana a Delphi que busqui alternatives als acomiadaments (22/oct/13)

Delphi vol acomiadar 171 persones per fer front la caiguda de les vendes (21/oct/13)

Treballadors d'HP i Delphi se solidaritzen amb la PAH de Badia ( 1/gen/13)


  • Comparteix:

L'Ajuntament i la Generalitat s'ofereixen com a mediadors a Delphi i al seu comitè d'empresa per trobar una solució a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que prepara la direcció i que afectarà una quarta part de la seva plantilla. El comitè d'empresa considera que la mesura és excessiva però aposta per la via del diàleg i la negociació per desencallar el conflicte.

Les tres parts s'han reunit aquest divendres a l'ajuntament per abordar possibles solucions al problema laboral de Delphi. L'àrea d'Ocupació de la Generalitat i l'Ajuntament prendran un paper mediador en el conflicte laboral que afecta la planta santcugatenca de l'empresa, que podria acomiadar 171 dels seus 705 treballadors. Les dues institucions mantindran un diàleg amb la direcció de l'empresa i el seu comitè per intentar revertir la situació i, en cas que no sigui possible, minimitzar l'impacte de l'ERO i donar suport als afectats.

La Generalitat també donarà suport a Delphi perquè trobi clients que assegurin la viabilitat de la planta santcugatenca. Segons el secretari general d'Ocupació, el santcugatenc Ramon Bonastre, es tracta d'una condició indispensable per mantenir els llocs de treball.

Ramon Bonastre

Qualsevol proposta que plantegem ha de ser laboral i industrial.


En aquest sentit l'alcaldessa, Mercè Conesa, confia que la direcció de l'entitat lluiti per aconseguir més clientela. Conesa ha destacat el comportament exemplar de la plantilla a l'hora de fer viable el projecte local de Delphi en els últims anys. L'alcaldessa considera que les multinacionals com Delphi, que aprofiten el talent local, han de tenir una responsabilitat amb els territoris on operen.

Mercè Conesa

Les multinacionals se serveixen del talent de les ciutats. Per tant, creiem que això de comportar un retorn al territori.


De la seva banda, el comitè d'empresa ha lamentat que Delphi els hagi presentat aquesta mesura 'excessiva' de manera inesperada, sense diàleg previ. El president del comitè, José Antonio Moran, ha explicat que optaran per la via del diàleg i la negociació abans d'emprendre mesures reivindicatives.

Antonio Morán

Sabem que serà molt complicat i difícil però intentarem arribar a un acord amb la companyia.


Delphi presentarà aquest dilluns als treballadors tota la documentació en què justifica els acomiadaments. A partir d'aleshores, el comitè proposarà altres alternatives a l'ERO. L'Ajuntament també es reunirà amb la direcció en els propers dies.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.